Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protekla noć je bila mirna

Opasnost od poplava postupno prolazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Izvanredno stanje još uvijek traje, no na Karašici više nema opasnosti od proboja nasipa", rekao je Vladimir Šišljagić.

Stožer zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije izvijestio je kako izvanredno stanje ostaje na snazi za vikend-naselje Karašicu, u blizini Osijeka, iako opasnost od poplava na području županije postupno prolazi,jer vodostaji Drave, Vučice i Karašice nastavlju padati.

Pročitajte i ovo Kod Osijeka vrhunac vodenog vala - 1 vrhunac vodenog vala u Osijeku VIDEO Pogledajte kako su službe iz poplave spašavale ekipu Dnevnika Nove TV: "Kapa dolje dečki, hvala vam" Izlila se Drava Zbog sigurnosti Drava u Osijeku raste iz sata u sat, opasno prijeti vikend naselju: Građane se poziva na oprez

Predsjednik tog stožera župan Vladimir Šišljagić izjavio je novinarima kako je protekla noć bila mirna te da je kod vikend-naselja dežuralo 55 pripadnika Hrvatske vojske i 50 djelatnika ostalih služba. Noćas je radilo samo pet crpki, a prije 40.

Unatoč visokim vodama, stanje u Osječko-baranjskoj županiji pod kontrolom

Izvanredno stanje, rekao je Šišljagić, ondje još traje, ali misli da na Karašici više nema opasnosti od proboja nasipa. "Sutra imamo novu procjenu i vjerojatno će slijediti ukidanje izvanrednog stanja", ocijenio je.

Šišljagić je dodao da je na područu Viljeva i Podravske Moslavine poplavljeno poljoprivredno zemljište te da će za to područje sigurno biti proglašena elementarna nepogoda. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene