Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra u Provjerenom

Opasne igre: Izgubio oko jer su kamenovali vlak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasne igre maloljetnika postaju sve popularnije. Skaču na krovove autobusa, kamenuju vlakove, pretrčavaju prugu ispred jurećeg vlaka, a sve zbog želje za dokazivanjem.

Tisuće novih snimaka opasnih igara svakodnevno se pojavljuju na internetu. Međutim, na njima se gotovo nikad ne vide tragične posljedice. Za Provjereno svoju je priču ispričao strojovođa koji je izgubio oko nakon što su ga petero maloljetnika kamenovala dok je upravljao vlakom. Darko Šplajt  je 20 godina vozio vlak. Mislio je da će 8. rujna 2006. biti još jedan normalan radni dan na pruzi u Istri. Vlak je išao brzinom od 80 kilometara na sat. Bez ikakvog razloga, mladići su počeli bacati na njegovu lokomotivu kamenje.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Provjereno: Hrvoje Rendulić - 7 Teško obolio Koliko košta ljudski život? Hrvoje Rendulić čovjek je koji se neumorno borio za druge, sada se bori za vlastito zdravlje

'Dobio sam strašan udarac, u trenutku nisam primjetio ni kad se staklo razbilo na lokomotivi, niti sam čuo da je nešto udarilo, samo sam dobio udarac i oblila me krv ', ispričao je Darko. Na stradalo oko danas vidi samo obrise. Petorica maloljetnika koji su kamenovali vlak su procesuirani.  Darko zna da su oni jedni od rijetkih koji su shvatili posljedice svoje opasne igre.

Kako odmalena odgajati sina ili kćer tako da nauči kakve su moguće posljedice za njih ili sve oko njih, jedno je od najtežih roditeljskih pitanja?

Emisiju Provjereno gledajte sutra, u 22 sata na programu Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene