Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost

BUDITE OPREZNI! Upitna prodaja pirotehnike na improviziranim štandovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićni i novogodišnji blagdani vrijeme je kad se koriste pirotehnička sredstva, nažalost često i s pogubnim posljedicama.

U priloženom videu je prilog koji će nekim svojim prizorima možda šokirati, ali nakon kojeg će većina, nadamo se, blagdane odlučiti provesti u miru i bez nepotrebnog pucanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačen u bolnicu s teškom ozljedom Split: Radili bombu od petardi, 14-godišnjaku eksplodirala u šaci Slika nije dostupna Budite primjer Ne želite biti dio blagdanske CRNE statistike

Uz kupnju božićnih ukrasa trgovci na improviziranim štandovima na tržnicama najčešće u ponudi ispod pulta nude i razna neispitana pirotehnička sredstva.

Ne želite biti dio blagdanske CRNE statistike

'Ima pokušaja nelegalne prodaje policija će tijekom ovih dana obilaziti takva mjesta i ukoliko zateknu osobu koja prodaje takva sredstva, podnijet će se protiv nje prekršajna prijava', rekao je Tomislav Vukoja iz MUP-a,

Upravo od eksperimentalnih naprava u prošloj godini teške ozljede zaradilo je desetak osoba. Napomenimo da se pirotehnička sredstva 2 i 3 razreda mogu koristiti isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene