Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odsječeni od svijeta

OPASAN NEMAR: Oštećeni električni stup prijeti djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orkanska bura, koja je prije gotovo 10 dana za sobom ostavila više od 500 porušenih stabala, opasno je načela i električni stup u naselju Čavle. Nadležni ne reagiraju, pa su Čavljani u pomoć dozvali - novinare.

Dok se još uvijek zbrajaju štete, nakon orkanske bure koja je nedavno poharala čitavo područje Primorsko-goranske županije, mještani jednog dijela naselja Čavle, kraj Rijeke, žive u strahu, bez telefona i interneta.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Sve zbog jednog izdržljivog električnog stupa, koji je vremensku nepogodu preživio, no sad ovako oštećen ugrožava i otežava život mještanima. No, od 11. studenog, kad je postariji električni pokleknuo pred orkanskom burom, nadležni - ne reagiraju i ne saniraju štetu. I potencijalnu opasnost. Stoga su stanovnici odlučili u pomoć pozvati portal Dnevnik.hr.

'Orkanska je bura 11. studenog uništila taj električni stup, pola ulica je bez telefona, interneta, poneki i bez struje, ali nama je još veći problem, što možete i vidjeti na fotografijama mogućnost da se taj stup sruši nekome na glavu, ne daj Bože nekom djetetu, starcu', požalio se u ime stanovnika Leon Jurjević Dnevnik.hr-u.

'Stup visi samo na žicama i postoji mogućnost da netko i nastrada od strujnog udara. I na mojoj je kući stup, koji je iskrivio od težine tog 'visećeg' stupa. O svemu smo obavijestili HEP i telekomunikacijskog operatera, općinu Čavle, ne znam ni sam koliko puta, ali ništa, nitko ne dolazi', rezignirarno kaže Jurjević.

'Ljudi su očajni, jer ne mogu koristit ni telefon za hitne slučajeve. Iz HEP-a mi svaki dan govore kako će netko doći sutra, tako svaki dan. To je njihovo sutra već ohohoho prošlo. Na ulici je i taj kabel, ne znamo je li opasan, svakodnevno tu autom prolazim, što ako se neko dijete zaigra, pa ga strese struja?', zabrinut je Leon, naš čitatelj iz naselja Čavle.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene