Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnje nagrade

Opačić uručila nagrade istaknutim humanitarcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručila je godišnje nagrade za humanitarni rad udrugama 'Rotary Club Zagreb Kaptol' i 'Vaš san - njihov smijeh' iz Pule te nagradu za životno djelo na području humanitarnog rada osnivaču katoličke udruge 'Kap dobrote' pateru Antunu Cveku.

Opačić je naglasila da je riječ o vrijednoj nagradi jer svake godine pred javnost izvede osobe koje rade za druge, bez osobnog interesa i materijalne koristi.

Ocijenila je da je globalizacija, uz dobre, donijela i neke loše stvari. 'Pomalo smo se otuđili, svatko gleda na sebe, sve dulje radimo, a sve manje vremena imamo za obitelj i druge i zato je izuzetno vrijedan svaki trenutak koji uložite da biste pomogli nekome', kazala je Opačić humanitarcima.

Nagrade je obrazložila predsjednica Odbora za dodjelu nagrade i pomoćnica ministrice Maja Sporiš, koja je istaknula da odluka Odbora nije bila laka, ali i izvijestila da su svi članovi Odbora radili volonterski, te da nisu naplatili čak ni putne troškove.

Obrazlažući odluku da se nagrada za životno djelo dodijeli pateru Cveku, Sporiš je podsjetila da je riječ o čovjeku koji više od četiri desetljeća pomaže osobama koje nitko ne posjećuje. 'Ponekad im je sam cijepao drva, a nekad je bio i kućni majstor, zbog čega ga s pravom zovu apostolom gradskih siromaha i očajnika', rekla je.

>>
Zauzete linije Hrabrog telefona: Pomoć dobije svako četvrto dijete!

Pater Cvek na nagradi je zahvalio Bogu, Vladi, Gradu Zagrebu i volonterima koji su radili u njegovoj udruzi, a sve građane pozvao je da više ljubavi, rada i pažnje posvete onima koji nemaju nikoga, koji su od svih zaboravljeni i napušteni.

Godišnju nagradu Rotary Club Zagreb Kaptol dobio je za humanitarnu akciju 'Korak u život', u sklopu koje je do sada prikupljen novac za školovanje 121 djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U ime udruge Vladi je zahvalio Marjan Jurleka, izrazivši zadovoljstvo što su štićenici udruge pokazali da su djeca koja se sama probijaju kroz život veliki borci, ustrajni i vrlo uspješni studenti.

Humanitarna udruga 'Naš san - njihov osmijeh' osnovana je prije 2 godine i 9 mjeseci, a 40 njihovih volontera svakoga mjeseca opskrbi 60-tak obitelji iz Istarske županije hranom i higijenskim potrepštinama.

Predstavnik udruge Igor Loparić kazao je da je nagrada velik podstrek u radu njemu i njegovim kolegama, a ministricu Opačić pozvao je da 'poduzme sve moguće mjere kako više ne bi bilo potrebe za osnivanjem takvih udruga'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Nominacije za Večernjakovu ružu - 3 NOMINIRAN I FABIJAN PAVAO MEDVEŠEK Još jedno priznanje za Dnevnik Nove TV i Mislava Bagu: Nominirani su za Večernjakovu ružu - "Oni svaki dan daju sve od sebe da bi informirali ljude" Nominirani za nagradu Zlatni studio - 1 Novo veliko priznanje Novoj TV Trud i rad naših djelatnika opet je prepoznala publika i struka: Novoj TV četiri nominacije za nagradu Zlatni studio

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene