Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene Zakona o radu

Opačić: Kosor evidentno u Saboru nije govorila istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radništvo će imati apsolutnu potporu SDP-a kad je riječ o izmjenama Zakona o radu (ZOR), izjavila je danas potpredsjednica te stranke Milanka Opačić, reagirajući na sindikalne pozive za pomoć SDP-a u izmjenama ZOR-a.

'Podsjetit ću da smo na zadnjem aktualnom prijepodnevu postavili pitanje premijerki o tome hoće li se ZOR-om ukidati stečena prava radnika. Ona je u tom trenutku rekla: 'Odbacujem energično vašu konstataciju da će se izmjenama Zakona o radu ukinuti sva stečena prava radnika', što znači da gospođa Kosor evidentno nije govorila istinu', kazala je Opačić novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

>> Sindikati prijete općim štrajkom

Naglasila je da će radništvo imati apsolutnu potporu SDP-a, podsjetivši da je SDP zajedno sa sindikatima predlagao amandmane na posljednje izmjene ZOR-a. Dodala je kako 'žali što SDP nije imao potporu kad je predlagao izmjene Kaznenog zakona kako bi neisplata plaća radnicima bila kazneno djelo'.

'Kolektivni ugovor 2007. potpisan isključivo u predizborne svrhe'

Na pitanje znači li to da je SDP apsolutno na strani sindikata, odgovorila je da će se ta stranka, kad je riječ o izmjenama ZOR-a, 'boriti za prava radnika'. Ustvrdila je, međutim, da je Kolektivni ugovor 2007. potpisan 'isključivo u predizborne svrhe'.

Opačić nije htjela komentirati tumačenje predsjednice Samostalnih sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenke Abveršek da SDP čeka da HDZ-ova vlada smanji radnička prava kako bi mu bilo lakše kad dođe na vlast.

'Ne želim ulaziti u bilo kakve polemike s gospođom Abveršek', poručila je Opačić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene