Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča o uspjehu

Oni znaju kako do europskog novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni rekorder u korištenju europskog novca je Lovas, mala općina na istoku Hrvatske.

Zajedničkim snagama Hrvatske i Europske Unije izgrađen je Centar za poduzetnike. Dvije trećine platila je Unija. 'Pola milijuna eura što je uloženo u ovaj objekt, nadamo se da će se zavrtiti', kaže voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Tomislav Pantenić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po kratkom postupku Sve za privatne investicije: Ubrzat će se izdavanje dozvola Slika nije dostupna Sam svoj gazda Nakon godina rada za druge, osnovao tvrtku za 10 kuna

A novac se već vrti. U zgradu polako useljavaju prvi ulagači. 'Tu je šest komplet uređenih ureda sa svom infrastrukturom, internetom. Prema tome iz ovih ureda poduzetnici počinju razvijati svoje aktivnosti u gospodarskoj zoni Lovas', kaže načelnik Stjepan Milas.

>> Zašto oni mogu, a drugi ne?!

S novim silosima u Lovasu se otvaraju i nova radna mjesta. 'Planiramo zapsoliti negdje desetak stalnih radnika za početak i u sezoni nekih dvadesetak sumještana', kaže poduzetnik Tomislav Pole.

No, u Lovasu ne planiraju stati. Već imaju odobrene nove EU projekte, a njih bi bilo i više da općina ima više novca. Europska Unija traži sufinanciranje općine, makar u malom postotku. 'Apeliram na Vladu i ministarstva da se nađe rješenje za sufinanciranje ovih projekata ako budu kvalitetno pripremljeni', poziva župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Dobrih ideja u Lovasu ne manjka. Na jednu uloženu kunu iz Europske unije vratilo im se 60. Takvo što ne smije se propustiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene