Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni su uspjeli:

S dobrom idejom stvorili veliki posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetna obitelj Čošković iz Županje dokaz je da se uz dobru ideju može izgraditi posao kojem ni ekonomska kriza posljednjih godina nije mogla naštetiti.

Oni doslovno od drvnog otpada stvaraju dobit i to još na ekološki način. Kako je proizvodnja peleta za ogrjev osigurala posao za 60 ljudi, istražila je naša osječka ekipa.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Ono što je nekome neiskoristivo drvo, drugima je vrijedna sirovina. 'Nabavljamo drvo koje nije za proizvodnju namještaja, peremo ga, usitnjavamo grubo', kazao je Josip Vratarić, šef proizvodnje u tvornici peleta.

>> Njihova priča svakome može biti motiv!

Proizvodnju buradi obitelj Čošković zamijenila je proizvodnjom peleta za grijanje. 'Pojavila se velika količina korisnog drvnog ostatka s kojim nismo znali što raditi', kazao je Ivan Čošković, direktor tvornice za proizvodnju peleta.

Posao s peletima očito dobro rade, jer krizu ne osjećaju. 'Jer ovo je jedan proizvod koji trenutno ima jako veliku potražnju na tržištu', kazao je Ivan.

Od ove tvornice živi šezdeset ljudi. 'Dobro je da imamo posla u ovoj krizi', kazao je Josip Pauk, radnik u tvornici. Čak 95 posto peleta izvoze, a budući da iz proizvodnje nastaje i čista para, vrijedni Županjci su dobili ideju da proizvode i struju.Uz puno rada rezultat neće izostati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene