Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakl i u zraku

Oni su oslobodili Knin: Pogledajte mimohod branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu 16 obljetnice akcije Oluja i Dana pobjede održan je i mimohod branitelja.

Obučeni u uniforme i ovaj put naoružani samo stijegovima, oni koji su oslobodili Knin danas su prošetali njegovim slobodnim ulicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza stručnjakinje Govori za 21. stoljeće: I predsjednik i premijer u Kninu pokazali kakvu retoriku trebaju njegovati današnji državnici Hrvatski vojnici u Kninu zbog priprema proslave 25. obljetnice Oluje - 1 Odgovorno i dostojanstveno Ponovno problemi? Neki na proslavu obljetnice Oluje planiraju doći u majicama s natpisom ZDS. Brigadir iz Knina svima poslao poruku

U svom govoru premijerka Kosor s govornice na kninskom stadionu 'Dinara' posebno je pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača te izazvala gromoglasan pljesak. Predsjednik Josipović se tek naknadno ustao ali ni tada nije zapljeskao. 'Oluju ne slavimo da bi proslavili rat već mir koji je pobjeda donijela. Blistava hrvatska vojna akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv naših sugrađana srpske nacionalnosti', poručio je predsjednik Ivo Josipović.

Cijeli državni vrh danas je u Kninu, a na stadionu u šesnaest postroja okupilo se više od 1200 pripadnika OSRH, udruga branitelja i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Prvi puta, u sklopu postroja, javnosti je predstavljen i postroj EU borbenih skupina u kojima RH sudjeluje kroz ostvarivanje zadaća i misija Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene