Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno među specijalcima

Oni su bili spremni položiti svoje živote za Papu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana prije dolaska Svetog Oca Benedikta XVI. poseban odjel hrvatskih policajaca - tjelohranitelja ekskluzivno je dopustio ekipi Provjerenog da ih snima kako se pripremaju za taj, njima, zadatak života.

Čuvali su predsjednike Busha, Putina, a sada i Svetog Oca. Potrebne su godine iskustva u policiji, savršena fizička sprema i što je najvažnije riskirati život za drugoga. Hrvatski profesionalci na to su spremni. Uvježbavaju taktičko pucanje, svladavanje napadača koji prijeti nožem, sigurnosnu vožnju i na kraju evakuaciju svetog oca simulirajući terorističke napade.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Zbog Papine sigurnosti snimke nisu smjele biti puštene u eter prije povratka u Vatikan. Ekipa Provjerenog donosi vam priču o ljudima koji su bili spremni dati svoj život za Papu, četvrtak, 22.45h.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene