441508
441508
441508
441508
441508

GADAN PRIZOR U BAKRU 'Ne samo da je more crno nego i užasno smrdi'

U nedjelju popodne stanovnike Bakra iznenadio je neugodan miris mora.

 
 
 
 
Onečišćenje mora u Bakru (Foto: Čitatelj) - 10
Onečišćenje mora u Bakru (Foto: Čitatelj) - 10

U redakciju Dnevnik.hr javio se čitatelj koji se požalio na onečišćenje mora u Bakru. ‘Onečišćenje mora u gradu Bakar od strane luke Bakar - ne samo da je more crno nego užasno i smrdi’, napisao je čitatelj.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić napominje kako se u Bakru ovakve situacije događaju već duže vrijeme, te da su za zakazale nadležne institucije - Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatske vode i Inspekcijske službe.

'Ovo nije prva takva situacija u Bakarskom zaljevu. Do stalnih onečišćenja kako zraka tako i mora u Bakru dolazi prvenstveno zbog rada luke za rasute terete.

Već čitav niz godina Grad Bakar upozorava Inspekcijske službe i institucije, podnosi kaznene prijave, a putem medija obavještava javnost. U svakom slučaju zakazale su nadležne institucije, prvenstveno Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatske vode i Inspekcijske službe. Zagađenja su evidentna, izvor zagađenja lako prepoznatljiv, a dokazi su dostupni svima.

Očito je da prešutno prelaze preko svega što se događa. Grad Bakar i njegovi građani to više ne mogu trpjeti, tako da ćemo poduzeti sve mjere koje nam stoje na raspolaganju. Uzroci jučerašnjeg onečišćenja iz kanala oborinske odvodnje u nadležnosti Hrvatskih voda je upravo u fazi istrage.

Ponavljam, Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode koje su Luci Rijeka izdale vodopravnu dozvolu (svjesni da nemaju osnovnih uvjeta niti tehnoloških mogućnosti da se spriječe daljnja zagađenja) su najodgovorniji za ovo što se događa i za to moraju odgovarati', odgovorio je Klarić na upit Dnevnik.hr.

'Danas je situacija bolja, međutim nije došlo do onečišćenja od strane luke Bakar već kroz kanal oborinskih i otpadnih voda koji izlazi kod pomorske škole Bakar', napisao nam je čitatelj.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se