Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju zašto

Svjetski fenomen: vidi naopačke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojana Danilović iz Užica znanstveni je fenomen. Ona vidi - naopačke! Ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno...

Bojana Danilović ima 28 godina, radi u gradskom uredu u Užicama u nabavi uredskog materijala. Ona svijet vidi - naopačke! No, ne kao što svi misle - ljudi koje vidi ne hodaju na glavi, niti ona hoda po stropu.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Ona je fenomen u prostornoj percepciji, ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno. Može čitati i pisati samo naopako, zato su joj na radnom mjestu morali nabaviti poseban program kako bi joj ekran bio okrenut naopako.

''Naša programerka je za mene pronašla program rotiranja, tako da i ja mogu raditi. Kod kuće imam desktop okrenut naopako'', rekla je Bojana ekipi Provjerenog.

Iako je proučavaju stručnjaci s američkog Harvarda i Massachusetts Institute of Technology proučavaju posljednjih 10 godina, i dalje nemaju odgovor kako Bojana zapravo vidi svijet. Znaju samo da Bojana slova i brojke vidi okrenute za 180 stupnjeva.

Bojana se često u rodnom gradu zbog svog fenomena izgubi, a školovanje pamti kao grozno razdoblje jer joj nitko nije vjerovao da ne može čitati i pisati kao svi mi, već na posve drugačiji način.

Kako izgleda život s tim fenomenom, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene