Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija

Omiš pun gusara, grad se vratio u 13. stoljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omiš se vraća u 13. stoljeće. Šestu godinu za redom održava se gusarska bitka, koja je postala već prava atrakcija.

Gusarska zastava vijori se na omiškoj tvrđavi, a grad je ovih dana pod okupacijom turista. Gusari su ovdje vladali preko 200 godina, a u borbi s jačima služili su se prije svega lukavstvom.

Pročitajte i ovo Gol muškarac protrčao Omišem Vjerovali ili ne VIDEO Potpuno gol muškarac s kiticom u ruci protrčao dalmatinskim gradom: "Gledaj romantičara!" Slika nije dostupna Omiški gusari ukrali pršute

'Oni bi s brzim brodovima namamili neprijatelje jer su mislili da su jači, a onda bi potegli lanac, nasukali ih i dokrajčili', ispričao je Joško Stella, organizator bitke.

>> Ovako se privlače turisti!

Kako su se borili s Mlečanima moći će se ponovno vidjeti večeras. U gradskoj luci bit će rekonstruirana izvorna gusarska bitka iz 13. stoljeća.

Tako Omiš svojim gostima uz predivan grad i plaže nudi i jedinstvenu zabavu. A Omišani se nadaju da će upravo gusari privući još više gostiju u njihov grad. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene