282355
282355
282355
282355
282355

Omiš: Održano natjecanje Gastro 2013.

  • , 12.04.2013., 21:10
  • Autor:
  • komentara

Čovjek je ključ uspjeha u turizmu, a kako bismo imali dobar kadar, bitno je obrazovanje. Kakvim znanjima i vještinama raspolažu, pokazali su učenici u Omišu na Državnom i međunarodnom natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola GASTRO 2013.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Marko Todorović, srednjoškolac iz Zagreba za natjecanje je pripremo vlastiti recept. 'Pripremam sufle za juhu, a ovdje su za glavno jelo piletina punjena sa lukom, bademima i puno drugih finih stvari', kazao je.

Domišljat je bio i Miodrag Perkušić iz Imotskog. 'Radim bisernu školjku kao za desert. Ovo je lisnato tijesto i poslije ga razrežem popola i punim ga žutom kuharskom kremom', objasnio je.

Mlade snage ocijenila je i prošlogodišnja najbolja kuharica hrvatskog turizma. 'Ovo su mlade snage u koje treba ulagat i treba vremena. Jedan hotel možeš napraviti za godinu dana, ali u čovjeka trebaš ulagat godinama', kazala je kuharica Marija Lulić.

>>
Mladi inovatori iz Samobora žele osvojiti svjetsko tržište! Evo kako!

Natjecali su se i barmeni u izradi najboljeg koktela, a svoje vještine u ophođenju s gostima morali su pokazati i konobari. 'Za dobrog konobara bitna je, naravno, disciplina. Bitno je znanje, bitna je spretnost kao i smirenost', kazao je Dominik Patafa.

A sve to ocjenjivali su profesionalci iz ugostiteljstva. 'Kad vi dođete kod gosta s određenim šarmom, smiješkom, opuštenošću, to gost prepozna, a ovo sve ostalo bitno utječe, al ne toliko koliko taj prvi dojam- ta ljubaznost i ljubazan doček gosta', kazao je Tonći Drlje, šef hrane i pića jednoga hotela.

U kvalitetu mladih kadrova uvjerio se i ministar obrazovanja. 'Kad bi u svim područjima imali tako kvalitetnu vertikalu kao što imamo u sustavu obrazovanja ugostiteljsko-turističkih djelatnosti, onda bi sigurno budućnost u gospodarstvu bila još bolja', kazao je ministar Željko Jovanović.

Budućnost hrvatskog turizma u ovim je mladim rukama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se