Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije prijavio nestanak

Omiš: I dalje traje potraga za jedrilicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje traje potraga za jedrilicom koju su sinoć oko 19 sati u olujnom moru primjetili stanovnici Stanića kod Omiša i to prijavili Županijskom centru 112 u Splitu, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i veza Marina Halužan.

Zanimljivo je kako još nitko nije prijavio nestanak osoba i plovila, no unatoč tome brodovi Lučke kapetanije su pretraživali cijeli brački kanal. Za sada nije nađeno ništa što bi moglo ukazivati da se tu dogodila havarija, dodala je. ‘Točno je da još nitko nije prijavio nestanak posade, a niti jedrilice, no usprkos tome mi i dalje nastavljamo potragu’, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva Halužan.

Pročitajte i ovo Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku Potraga za kajakašima prevrnuli se u ponedjeljak VIDEO Prekinuta potraga za nestalim kajakašima kod Dubrovnika: "Za pretpostaviti je da taj kajak uopće nije bio u moru, pa tako ni te osobe"

Prema sinoćnjoj dojavi mještana Stanića kod Omiša, oni su sat vremena nakon što je to područje zahvatilo olujno nevrijeme na moru ugledali jedrilicu koja se nekontrolirano kretala. O svemu su odmah obavijestili Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, a malo kasnije kasnije brod Lučke kapetanije Pojišan pretraživao je širi akvatorij Makarske. Sinoć gotovo u isto vrijeme splitski Županijski centar 112 dobio je još jednu dojavu o nezgodi na moru. Kako je rekao pročelnik Županijskog centra 112 u Splitu, Petar Škorić, dojavljeno je da se u Omišu od obale odvezao prazan brod koji je otplutao na pučinu.

Postoji vjerojatnost da su mještani Stanića umjesto jedrilice zapravo vidjeli taj brod kojeg su nakon nekog vremena sami mještani Omiša oteglili natrag u luku. Još nije utvrđeno ni tko je sinoć oko 22,06 sati u akvatoriju između Postira i Dugog Rata ispalio signalnu raketu o kojoj je dojavu dobio Županijski centar 112 u Splitu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene