Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorilo se nebo

Olujno nevrijeme u Dalmaciji: Iskakali šahtovi, padala stabla, nestajalo struje...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu i na širem splitskom području jako nevrijeme stvorilo je brojne probleme u prometu i s opskrbom struje. Nevremena je bilo i u Dalmatinskoj zagori, na otocima te na području Zadra.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Jaka kiša praćena olujnim jugom večeras je zahvatila splitsko područje te su zbog velike količine padalina iskočili šahtovi na 20-ak mjesta u Splitu, nakon čega se voda izlijevala na prometnice uzrokujući povremene zastoje i gužvu u prometu, doznaje se večeras u splitskom Županijskom centru 112.

Nevrijeme je trajalo više od sat vremena te je u tom razdoblju otklazala i signalizacija na više semafora u Splitu, a u nekim dijelovima grada električari su preventivno kratkotrajno isključivali struju kako ne bi zbog vodenih naplava došlo do strujnih udara, doznaje se u ŽC 112.

>> VIDEO Oluja iz pakla: Golemi tornado harao jugom Italije

Također, na nekoliko mjesta u Splitu oštećeni su električni stupovi, a vjetar je iščupao i više stabala oborivši ih na tlo.

Splitski vatrogasci i djelatnici zaduženi za održavanje cesta večeras po zaprimanju dojava interveniraju na više mjesta u Splitu, pokušavajući sanirati vodene naplavine s prometnica te okloniti poteškoće nastale iskakanjem šahtova.

Osim Splitu, nevrijeme je zahvatilo i druga područja Splitsko-dalmatinske županije, navode iz ŽC 112. Na dijelu otoka Hvara između Dola i Starog Grada večeras je nestalo struje, a na teren su izašli radnici Hrvatske elektroprivrede nastojeći ukloniti kvar na električnoj mreži.

Na području Imotskog nevrijeme je oštetilo nekoliko električnih stupova, a na solinskom je području oštećeno jedno vozilo nakon što je uletjelo u otvor od šahta koji je iskočio, kažu u splitskom ŽC 112.

Nevremena je bilo i u Zadarskoj županiji. Kasno poslijepodne na više mjesta u gradu Zadru i okolici orkanski vjetar i kiša rušili su stabla borova koja su prepriječila ceste.

Iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe doznaje se kako nije bilo intervencija zbog poplava, ali su vatrogasci uklanjali stabla s prometnica na više mjesta - u blizini novog sveučilišnog kampusa, osnovne škole Bartola Kašića te u uvali Bregdetti.

Orkansko jugo srušilo je i jedan dimnjak u samome gradskom središtu. Vatrogasci su intervenirali i na cesti Biograd-Benkovac, gdje je palo stablo, kao i kod crkve Sv. Filipa i Jakova te u ulici Franje Tuđmana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene