Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poreč pod vodom

OLUJNO NEVRIJEME POGODILO ISTRU Građane pozivaju da maknu vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme iza podneva pogodilo je Istru.

Najpogođenije je područje Poreča gdje je prošla glavnina olujnog sustava, javlja IstraMet. Pala je iznimno obilna kiša, prema neslužbenim informacijama gotovo 80 mm u kratkom vremenskom roku.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac i Lina Dollar problemi na terenu Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć" Valovi u mjestu Povile Nevrijeme na Jadranu FOTOGALERIJA Oluja zahvatila krajeve uz Jadran: Jako jugo stvaralo probleme, pogledajte nevjerojatne prizore iz Dalmacije

Kiša je uzrkovala prave bujice u gradu, a voda je prodrla i u brojne poslovne prostore diljem grada.

Glavnina kiše tek pristiže, stoga se građane poziva da maknu svoja vozila s kritičnih lokacija, kao i da uklone vrijedne stvari iz prostora koji i inače za jakih kiša poplavljuju, piše Regional Express. 

Kako piše IstraMet prijepodne je 60-ak mm kiše natopilo riječko područje, a sredinom dana jaka ćelija nošena jugozapadnom strujom zahvatila je Poreč gdje je pala ekstremna kiša (70 mm) uzrokujući poplavu.

Iz IstraMeta upozoravaju na pljuskove praćene grmljavinom koja će trajati cijelu noć. Kiša se očekuje i na jugu Istre. Ne isključuje se mogućnost tuče.

Na otvorenom moru očekuje se umjereno do jako jugo koje će poslijepodne ojačati, s prolaskom fronte u noći na subotu zamijenit će nakratko jugozapadnjak i zapadnjak. U Višnjanu, gdje je zabilježeno najviše kiše do 16 sati palo je 70 mm kiše, količina stalno raste, piše IstraMet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene