Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRADAO ZBOG VJETRA

Olujno jugo u Gorskom kotaru, mladić poginuo kod Fužina - policija upozorava mještane da ne izlaze iz kuća

Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen)
Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Marko Balen
Aktualno Galerija Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Foto: Marko Balen Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Foto: Marko Balen Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Foto: Marko Balen +0 Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Galerija 1/4 >>
Olujno jugo danas stvara probleme diljem zemlje, a nažalost vjetar je bio i uzrokom smrtnog slučaja u Gorskom kotaru.

Jako jugo i jugozapadnjak koji pušu u gotovo cijeloj zemlji izazivaju znatne probleme, a u Gorskom kotaru je danas zbog vjetra smrtno stradao 33-godišnjak.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Mjesto nesreće na A6 Završen očevid Nesreća na A6: Sudarila se dva teretna vozila, jedno u potpunosti izgorjelo

Policija je oko 10 sati zaprimila dojavu o stradavanju muškarca u Belom Selu kod Fužina. Dolaskom Hitne službe na mjesto nesreće liječnici su ga pokušali reanimirati, no, nažalost, preminuo je na licu mjesta, potvrđeno nam je iz PU primorsko-goranske.

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske, kazala je za DNEVNIK.hr da je muškarac poginuo kada ga je jak nalet vjetra bacio s ljestava na kojima je stajao, vjerojatno pokušavajući sanirati štetu na krovu kuće.

Dodala je kako policija apelira na sve žitelje Gorskog kotara da ne izlaze iz kuća dok se vjetar ne smiri, a posebno da ne odlaze popravljati krovove, kako ne bi ugrožavali vlastite živote.

U Zagrebu su na rubnim područjima grada zbog vjetra pala stabla te su na intervenciju morali izaći i vatrogasci. Reporter Nove TV Marko Balen javlja pak da u Primorju i Gorskom kotaru puše olujno jugo, brzine više od 90 km/h.

Autocesta Rijeka - Zagreb je na dionici Kikovica - Delnice zbog jakog vjetra otvorena samo za osobna vozila, a ostali voze obilazno državnom cestom Delnice - Gornje Jelenje - Rijeka. Državna cesta Delnice - Gerovo zatvorena je za sav promet zbog srušenih stabala.

Kako javlja HAK, zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) između Šibenika i Primoštena u mjestu Grebaštica vozi se usporeno.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Srušena stabla u Gorskom kotaru (Foto: Marko Balen) Foto: Marko Balen

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog srušenog stupa na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC35 Varaždin - Ivanec - Sveti Križ Začretje u naselju Očura. Zatvorene su za sav promet ŽC5153 Bakovac Kosinjski - Gornji Kosinj i lokalna cesta Smiljan - Rosulje (zbog poplavljenog kolnika).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene