Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar prometa je optimističan

'Izbori su nepotrebni, ali da se dogode, HDZ bi opet pobijedio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković u srijedu je ocijenio kako su prijevremeni izbori nepotrebni i kako bi donijeli samo trošak, no unatoč anketama koje pokazuju blagi pad HDZ-a u nekim izbornim jedinicama, vjeruje da bi HDZ 'ponovo dobio izbore'.

'Mislim da nema potrebe za izborima, jer to je, prije svega, trošak za sve građane, a mislim i da mi provodimo program za koji su nam građani dali povjerenje. Što se tiče rejtinga stranaka, ankete su provedene samo u dvjema izbornim jedinicama. Neka se napravi pravo istraživanje u svim izbornim jedinicama pa ćemo vidjeti tko koliko vrijedi i koliko podršku tko ima u ovom trenutku. Uvjeravam vas da će, ako dođe do novih izbora, na njima će HDZ opet pobijediti', rekao je ministar prometa Oleg Butković novinarima uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..."

Od sabora HDZ-a, koji u subotu bira stranačka tijela, Butković očekuje kako će pokazati kako u stranci vlada jedinstvo i optimizam.'Vjerujem da će delegati odabrati najbolje da vode stranku slijedeće četiri godine', kazao je.

Upitan može li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko "preživjeti" pokušaj opoziva u Saboru, s obzirom da su se neki Mostovi zastupnici izjasnili kako će podržati tu oporbenu inicijativu, Butković je odgovorio: 'Ne znam, nisam to još čuo'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene