Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon svega što se dogodilo

Butković o aferi Agrokor i mogućim smjenama ministara: ''Vlada je stabilna''

Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Gost Dnevnika Nove TV bio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gdje je rekao da nas čeka investicijski bum u željeznice.

''Prije godinu dana smo pokrenuli dokument nacionalni program rješavanja svih željezničko cestovnih prijelaza u Hrvatskoj, kojih je 1513. Osigurali smo sredstva u suradnji sa Svjetskom bankom i europska sredstva, nešto idemo i s kreditnim sredstvima. Ove godine idemo u projekt 50 željezničko-cestovnih prijelaza u rekonstrukciju i obnovu. Osigurali smo milijardu kuna ulaganja u željeznički sustav, u infrastrukturu'', rekao je zaključivši da nas čeka investicijski bum u željeznice.

Butković o Dalić

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci

Ministar Oleg Butković na pitanje je li nakon svega što se dogodilo vezano za Agrokor posljednjih dana, ugrožena stabilnost Vlade, odgovara: ''Nije. Stabilnost Vlade nije ugrožena. Ministri nastavljaju svoj posao. Imali smo čitav niz sastanaka oko rješavanja i drugih problema koji su na dnevnom redu.

S obzirom na to da se govorilo i o potencijalnom odlasku Martine Dalić iz Vlade, Butković je rekao što misli o njezinom radu: ''Dok god je proces rješavanja situacije Agrokora pozitivan, a ja mislim da je u ovom trenutku, mislim da potpredsjednica Vlade može nastaviti raditi svoj posao.

Pelješki most

''Došli smo u situaciju da je donesena odluka o odabiru izvođača, dva su izvođača koja nisu odabrana izrazila žalbu. To mora riješiti državna komisija'', rekao je te spomenuo da bi to moglo biti u ožujku.

''Čekamo da gradnja krene kao i svi naši građani'', kaže.

Dugovi cestarskih tvrtki

Čak pet milijardi eura iznose dugovi cestarskih tvrtki, pa smo ministra upitali kako ide proces pregovora s domaćim bankama. ''Krenuli smo u restrukturiranje čitavog cestarskog sektora. U financijskom je dijelu rezultirao izdavanjem međunarodne obveznice od 1,2 milijarde eura. Završavaju se i pregovori s domaćim bankama, oko 2,5 milijarde eura. Završit ćemo ih kroz desetak dana. Oko 400 milijuna kuna bi bile uštede godišnje samo na kamatama'', rekao je Butković.

Rekao je da dodatnih poskupljenja cestarina, osim onog od 10 posto kao i prošle godine, neće biti.

Što je još ministar rekao o Čiovu, plaćanju cestarine, Croatia Airlinesu.. poslušajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene