Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka ubrzanja

Oktanski spektakl Brzi i žestoki vraća se na zagrebački asfalt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utrka ubrzanja Brzi i žestoki vraća se 3. i 4. lipnja na vrući asfalt Avenije Dubrovnik i najavljuje još veći spektakl. Uz utrku najnabrijanijih vozila posjetitelji će moći uživati u moto-akrobacijama, Dragsterima, okušati se u kartingu i drugom popratnom sadržaju.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki jedini je oktanski događaj koji se održava u glavnom gradu neke države, a i ove će godine obilježiti početak zagrebačkog ljeta.

Pročitajte i ovo PR BMW Motorrad Roadshow Adrenalinski spektakl u Zadru: održan prvi BMW Motorrad Roadshow Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL postoje izuzeci Dobre vijesti za vozače, ali ne svih vozila: Od sutra više ne riskiraju kaznu od 300 kuna

Tijekom dva dana održavanja, u subotu 3. i nedjelju 4. lipnja, posjetitelji će uživati u utrci najnabrijanijih vozila iz 15 zemalja koji će se na stazi duljine četvrt milje (402 m) natjecati za titulu najbržeg. Dionica Avenije Dubrovnik pokraj Zagrebačkog Velesajma će, osim impresivnih automobila i motocikala, i ove godine ugostiti popularne Dragstere – zvijeri koje se mogu zaustaviti samo uz pomoć padobrana, a posjetitelje će ponovno oduševiti i atraktivne moto akrobacije.

„Naša očekivanja od ovogodišnje utrke su velika, kao i ona od strane posjetitelja. Organizacija je u punom zamahu, a brojnim atraktivnim vozilima i bogatim dodatnim sadržajima svakako ćemo se potruditi opravdati sva očekivanja. U svakom slučaju, ove nas godine definitivno očekuje još brži i još žešći spektakl koji ne želite propustiti“, izjavio je Dario Ljubičić, organizator utrke.

Cjelokupno događanje će popratiti preko 80 prekrasnih hostesa koje su proteklog vikenda projurile Zagrebom u automobilističkim kombinezonima i time najavile drugo izdanje Brzih i žestokih. U organizaciji tvrtke CIAK Auto, preko 50 svjetski priznatih dobavljača prve ugradnje prezentirat će svoj bogati asortiman auto-dijelova i tehničke novosti iz auto-moto industrije.

Posjetitelji koji vole simulacije, unutar Brzi i žestoki VR zone u paviljonu 5 zagrebačkog Velesajma, moći će uroniti u svijet virtualne stvarnosti, dame će moći pokazati i dokazati svoje vozačke sposobnosti u testu spretnosti, a najmlađi okušati se u karting utrci. Subotnju večer zaključit će koncert Giuliana, a posjetitelje očekuje i prijenos finala Lige prvaka na otvorenom.

Prvo izdanje ove utrke posjetilo je više od 25.000 posjetitelja, sudjelovalo je više od 300 atraktivnih automobila i 40 motocikala koji su u Zagreb stigli iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije. Utrku je upotpunilo i natjecanje u jačini decibela automobilskih audio sustava koji su se penjali do impresivnih 154.7 decibela što je glasnije od zvuka polijetanja zrakoplova.

Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto, službeni pravilnik utrke te prometne obavijesti mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke te na službenom Facebook profilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene