Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Okrugli stol HDZ-a o trgu i spomeniku Franji Tuđmanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader zadužio je zagrebački Gradski odbor HDZ-a da, u suradnji sa Zakladom hrvatskog državnog zavjeta, tijekom rujna organizira okrugli stol na temu "Trg i spomenik dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu", priopćeno je u nedjejlu iz Tajništva HDZ-a.

U priopćenju se podsjeća da je HDZ nakon smrti dr. Franje Tuđmana zatražio od zagrebačkog Gradskog poglavarstva da se jedan trg nazove njegovim imenom i da mu se podigne spomenik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovršeno krimimalnističko istraživanje Uhićeni 27-godišnjak koji je urinirao po spomeniku Miljenku Smoji, otkrio bizaran razlog tog suludog postupka Slika nije dostupna Najava splitskog gradonačelnika Kerum: Franji Tuđmanu dižem spomenik na Rivi!

Cilj je okruglog stola da se, unatoč polemikama, pronađe najbolje rješenje koje bi podržala većina građana, udruga i političkih stranaka, te da se na taj način omogući brzo donošenje odluke zagrebačkog Gradskog poglavarstva, dodaje se u priopćenju.

Dr. Franjo Tuđman zaslužuje trg i spomenik u Zagrebu. Njegov je doprinos u stvaranju, međunarodnom priznanju, obrani i obnovi
Republike Hrvatske nemjerljiv, i vrijeme je da se te činjenice
prihvate nadstranačkim konsenzusom uz potporu građana. Vrijeme je da i
na ovaj način odamo počast i odužimo se prvom hrvatskom predsjedniku,
ističe HDZ.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene