Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kumrovec

Oko 10.000 Titovih štovatelja proslavilo Dan mladosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Saveza društava 'Josip Broz Tito' Hrvatska i općine Kumrovec danas je u Kumrovcu oko 10 tisuća Titovih poklonika iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije proslavilo 117. rođendan jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, popularni Dan mladosti.

Na skupu pod nazivom 'Dani mladosti i radosti' proslavljena je i 65. obljetnica Trećeg zasjedanja ZAVNOH - a. 'Odlukama Trećeg zasjedanja ZAVNOH-a obnovljena je hrvatska državnost i prvi je hrvatski predsjednik postao Vladimir Nazor. Jedna od odluka s istog zasjedanja je besplatno školovanje, za što se studenti sada ponovno bore', rekla je predsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Vesna Čulinović-Konstantinović.

Pročitajte i ovo Politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Svi uvjeravaju da investicija ide, no... Gdje je zapelo s kupovinom bivše političke škole u Kumrovcu? "Imaju Kinezi kapital, ali ne žele samo tako novac podijeliti po Hrvatskoj" Slika nije dostupna Iz Umaga u Kumrovec krenula Titova štafeta

Filoustaše

'Filoustaše i njihovi obiteljski ideološki sljedbenici nastoje prikriti svoje gubitništvo i sebe pretvoriti u hrvatske nacionalne mučenike, žrtve komunističkih egzekutora. Moramo se zapitati kakva je u tome uloga onog dijela crkvene hijerarhije - klera, koji propovijeda da je vjerom i uz Božju pomoć moguće svaki poraz pretvoriti u pobjedu', kazao je govornice Tomislav Badovinac, predsjednik Saveza društava 'Josip Broz Tito' Hrvatska.

Kritika HHO-a

Badovinac se osvrnuo i na rad Hrvatskog helsinškog odbora (HHO). 'Na javnoj se sceni jurišnik Ivo Banac suprotstavio predsjedniku Stjepanu Mesiću zbog njegova odavanja počasti žrtvama antifašističkog i ustaškog terora, jer navodno i on tako provodi politiku zaborava na komunističke zločine. Banac namjerno zaboravlja koja i kakva su nedjela činili oni koje on uzima u zaštiti. Zajedno sa Čičkom on je HHO pretvorio u borna kola za 'obranu ljudskih prava', na štetu žrtava pobjednika u Drugom svjetskom ratu', rekao je, uz ostalo, Badovinac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene