Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresla se brda...

OIB? Što je to?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko se još sjeća OIB-a? Krajem prošle godine Ministarstvo financija ponosno je objašnjavalo zbunjenim građanima što je osobni identifikacijski broj i gdje će se sve koristiti. Navodno, svugdje.

Devet mjeseci poslije građani su još zbunjeniji, nitko ne traži njihov OIB. Ne znaju čak ni gdje su ga pospremili! U siječnju ministarstvo se hvalilo da će tim brojem umrežiti javnu upravu. Jesu li se u mrežu možda zapetljali, danas ne žele reći. Za četiri mjeseca OIB bi trebao potpuno zamijeniti JMBG, ali do sada se koristio u rijetkim situacijama, kao što su stambeni krediti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Slika nije dostupna Jedinstven slučaj I to je moguće: Ovaj Hrvat ima tri JMBG-a i dva OIB-a

'Kod ostalih kreditnih proizvoda ne koristi obavezno', objasnio nam je Dario Gabrić iz Erste banke. Za većinu građana, to više nije ni komad papira, jer ne znaju niti gdje im se nalazi, no glavno da je inovacija vrijedna 100 milijuna kuna, na kraju priče ostala nedorečena i propala, čini se. OIB doslovno više nije na oku, ni onima koji ga se sjećaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene