Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić tvrdi: Pomaklo se tlo

OTVORIO SE PONOR Sanacija će trajati do 15. travnja, doznajte alternativne pravce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na križanju Slavonske avenije s Vrbikom u Zagrebu, u ponedjeljak navečer se otvorila golema rupa.

12:37 - Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u utorak su priopćili kako će zbog sanacije propada kolnika na Slavonskoj aveniji u zoni raskrižja sa ulicom i XIII Vrbik i Marohnićevom ulicom od utorka 05. travnja od 8.00 sati do petka 15. travnja 2016. do 5.00 sati vrijediti privremena regulacija prometa u prvoj fazi po sjevernom kolniku dvosmjerno, a u drugoj fazi po južnom kolniku dvosmjerno.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Slika nije dostupna hitna sanacija VIDEO Otvorila se rupa nasred ceste u Zagrebu, ulica zatvorena za promet

Prilikom navedenih radova bit će onemogućen izlaz iz ulice XIII Vrbik i Marohnićeve ulice na Slavonsku aveniju.

Alternativni pravci tijekom navedenih radova bit će:

smjer istok-zapad
Slavonska avenija - Hrvatske bratske zajednice - Ulica grada Vukovara - Savska cesta - Zagrebačka avenija,
Slavonska avenija - Av. M. Držića - Most mladosti - Sarajevska cesta - Avenija Dubrovnika - Jadranski most - Selska cesta - Zagrebačka avenija

smjer zapad-istok
Zagrebačka avenija - Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija,
Zagrebačka avenija - Selska cesta - Jadranski most - Avenija Dubrovnik - Sarajevska cesta - Most mladosti - Avenija M. Držića - Slavonska avenija

smjer sjever-istok
Vrbik III - L. Ružićke - I. Lučića - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija

smjer jug-istok
Prisavlje - Trnjanska struga VI - Trnjanska struga V - Slavonska avenija

smjer jug-zapad
Prisavlje (polukružno kod Marohnićeve ulice) - Prisavlje - Savska cesta - Zagrebačka avenija

Obzirom da se očekuju velike gužve i zagušenje prometa mole vozače da se koriste alternativnim pravcima. Prilikom predmetnih radova bit će zabranjeno kretanje teških teretnih vozila (iznad 5 tona) u zoni radova.

Obilazni pravci za teška teretna vozila bit će:

smjer istok-zapad
Slavonska avenija - Av. M. Držića - Most mladosti - Sarajevska cesta - Avenija Dubrovnik - Jadranski most - Selska cesta - Zagrebačka avenija

smjer-zapad istok
Zagrebačka avenija - Selska cesta - Jadranski most - Avenija Dubrovnik - Sarajevska cesta -Most mladosti - Avenija M. Držića - Slavonska avenija

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

12:30 - 'U Zagrebu ima više tisuće kilometara cesta. Može se sutra dogoditi u Sesvetama', rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te dodao da unatoč tome nema razloga za zabrinutost. 'Građani nemaju razloga za zabrinutost. Ništa se nikome nije dogodilo. Dogodilo se ovo što se dogodilo. Zar sam ja sam Batman da predvidim da će se nešto dogoditi da interveniram? Pa ne mogu, molim vas', kazao je gradonačelnik.

Dodao je da nije pukla cijev nego da se radi o 'višoj sili. Dogodilo se gibanje tla. Budimo korektni jedni prema drugima da saniramo', rekao je Bandić.

11:08 - Golemu rupu obišao je i jutros Milan Bandić.

 

Obilazak Slavonske

Posted by Milan Bandić on Tuesday, April 5, 2016

 

9:38 - Asfalt se urušio, jer je došlo je do puknuća javnog kanala, a kako je tekla voda, tako je ispirala zemlju, izvijestila je glasnogovornica vodoopskrbe i odvodnje Ana Glavan. Dubina jame je sedam metara, a o tome kada će biti završena sanacija koja je počela, nije željela govoriti, kazala je samo da će se sve rješavati u najbržem mogućem roku.

U Savskoj je velika gužva, a pojedini vozači kazali su nam da u koloni čekaju i sat vremena. Policija regulira promet s obje strane.

8:11 - Zbog rupe su u Slavonskoj veće gužve, javljaju nam čitatelji. 'Zakrčena je Savska ulica prema gradu. Na Slavonskoj su također zastoji, a pojedini semafori ne rade. Iz smjera zapada prema istoku je veća gužva', javila nam je čitatljica.

7:53 - Kako doznajemo u zagrebačkoj policiji za sada nema neuobičajene gužve u prometu, ali u Zagrebačkim cestama očekuju da bi se gužve mogle stvoriti, stoga valja izbjegavati križanje Slavonske avenije s Vrbikom. Kroz Slavonsku ulicu se može proći, a skretanje u Marohnićevu ulicu i na Vrbik je zatvoreno.

Na terenu su djelatnici vodoopskrbe i odvodnje koji rade na sanaciji, nakon čega će daljnju sanaciju vršiti Zagrebačke ceste.

Ponor u Zagrebu

23:50 - Rupa promjera dva metra puta četiri, dubine deset metara nastala je na križanju Slavonske aveniju s Vrbikom u Zagrebu. U policiji su nam potvrdili da su na teren izašli djelatnici Zagrebačkih cesta koji će sanirati upali asfalt. U ponedjeljak navečer postavljena je signalizacija, odmah nakon urušavanja, a sanacija će krenuti u utorak.

Srećom, u incidentu nitko nije ozlijeđen, iako je navodno jedan automobil stražnjim kotačem zakačio rub ponora. Kroz Slavonsku ulicu se može proći, a skretanje u Marohnićevu ulicu i na Vrbik je zatvoreno.

'Na središnjem dijelu raskrižja došlo je do ulegnuća i propadanja kolnika', izvijestila je PU zagrebačka.

Za Večernje vijesti Nove TV izjavu je dao pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić koji je istaknuo kako će na mjestu događaja cijelu noć dežurati policija, dok će u utorak ujutro hitno krenuti sanacija.

Dodao je kako se radi o rupi promjera od oko dva puta četiri metra, te oko 7 do 8 metara dubine. Pretpostavlja se da je možda negdje došlo do puknuča cijevi, ali o uzrocima se ipak ne može govoriti dok se svi detalji ne utvrde očevidom.

Kako se radi o jednom od najprometnijih križanja u Zagrebu savjetuje se izbjegavanje te rute, jer je moguće da će se na tom mjestu stvoriti velike gužve.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene