467202
467202
467202
467202
467202

"Ograđeni su nogostup i parkirna mjesta koja su prije tri mjeseca obnovljena"

  • , 17.02.2017., 13:32
  • Autor:
  • komentara

Stanovnici Središća istuču da se ne protive gradnji, ali žele da ona bude humana.

 
 
 
 
 
Na gradilištu u ulici Julija Knifera u zagrebačkom Središću jučer je osvanula građevinska ograda (Foto: Građanska inicijativa Sumrak gradnje u Središću)
Na gradilištu u ulici Julija Knifera u zagrebačkom Središću jučer je osvanula građevinska ograda (Foto: Građanska inicijativa Sumrak gradnje u Središću)

Na gradilištu u ulici Julija Knifera u zagrebačkom Središću jučer je osvanula građevinska ograda čime je izvođač radova zapriječio pješački prolaz tim dijelom ulice kao i oduzeo javne parkirališne površine, poručuju iz građanske inicijative "Sumrak gradnje u Središću - Središće za MSU"

"Kako će se u sklopu ovoga gradilišta izgraditi stambena zgrada, svjesni smo da će radovi potrajati pa odmah u početku reagiramo kako bi se osigurao sklad života stanovnika i gradnje nove zgrade. Kako je moguće da investitor zgrade (građevinska tvrtka) u Središću – tik uz MSU ogradi nogostup i parkirna mjesta, koja su prije tri mjeseca ponovno obnovljena i asfaltirana od strane Grada nakon gradnje trgovačkog lanca. Također u razgovoru s referentom Grada Zagreba oko građevinske dozvole, rečeno nam je da nemamo pravo uvida u sadržaj iste jer "nismo stranke u predmetu" i da građevinske dozvole ne moraju objaviti na oglasnoj ploči. Zašto se uskraćuje pravo građanima Središća na informaciju što i kako će se graditi u našem susjedstvu", pitaju se članovi građanske inicijative "Sumrak gradnje u Središću - Središće za MSU".

U studenom prošle godine inicijativa je održala prosvjed „5 do 12“ povodom gradnje osmokatnog zdanja neposredno uz MSU.

"Tada smo željeli upozoriti na nebrigu Grada pri izradi GUP-a za zelene površine unutar kvartova, buduće prometne probleme te planiranu betonizaciju u našem kvartu", poručili su iz inicijative.

Napominju kako nisu protiv gradnje, ali žele da ona "bude humana i da joj cilj bude očuvati zelenu vizuru koja krasi Istočni dio Novog Zagreba, a ne sumanuta betonizacija i investitorova želja za zaradom".
 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se