Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće gradnja tik uz MSU

"Ograđeni su nogostup i parkirna mjesta koja su prije tri mjeseca obnovljena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Središća istuču da se ne protive gradnji, ali žele da ona bude humana.

Na gradilištu u ulici Julija Knifera u zagrebačkom Središću jučer je osvanula građevinska ograda čime je izvođač radova zapriječio pješački prolaz tim dijelom ulice kao i oduzeo javne parkirališne površine, poručuju iz građanske inicijative "Sumrak gradnje u Središću - Središće za MSU"

Pročitajte i ovo Središće - 1 KVARTOVI BEZ TOPLE VODE Hladan tuš za dio Zagrepčana: "Ovo je neizdrživo! Hoćete li nam barem smanjiti račune?" Stigao i odgovor iz HEP Toplinarstva Aktivna Hrvatska - 1 SREĆA U DOBA KORONE JE MOGUĆA Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Aktivna Hrvatska pozivaju na radionicu

"Kako će se u sklopu ovoga gradilišta izgraditi stambena zgrada, svjesni smo da će radovi potrajati pa odmah u početku reagiramo kako bi se osigurao sklad života stanovnika i gradnje nove zgrade. Kako je moguće da investitor zgrade (građevinska tvrtka) u Središću – tik uz MSU ogradi nogostup i parkirna mjesta, koja su prije tri mjeseca ponovno obnovljena i asfaltirana od strane Grada nakon gradnje trgovačkog lanca. Također u razgovoru s referentom Grada Zagreba oko građevinske dozvole, rečeno nam je da nemamo pravo uvida u sadržaj iste jer "nismo stranke u predmetu" i da građevinske dozvole ne moraju objaviti na oglasnoj ploči. Zašto se uskraćuje pravo građanima Središća na informaciju što i kako će se graditi u našem susjedstvu", pitaju se članovi građanske inicijative "Sumrak gradnje u Središću - Središće za MSU".

U studenom prošle godine inicijativa je održala prosvjed „5 do 12“ povodom gradnje osmokatnog zdanja neposredno uz MSU.

"Tada smo željeli upozoriti na nebrigu Grada pri izradi GUP-a za zelene površine unutar kvartova, buduće prometne probleme te planiranu betonizaciju u našem kvartu", poručili su iz inicijative.

Napominju kako nisu protiv gradnje, ali žele da ona "bude humana i da joj cilj bude očuvati zelenu vizuru koja krasi Istočni dio Novog Zagreba, a ne sumanuta betonizacija i investitorova želja za zaradom".
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene