Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprotstavljene fotografije

Ogorčeni turist: 1500 kuna plaćam vožnju, a Kornati su zapušteni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je turist, tijekom obilaska Nacionalnog parka Kornati, primijetio više kućica koje su, tvrdi - zapuštene! Poslao nam je fotografije, a mi smo kontaktirali ravnatelja nacionalnog parka. On nam je pak poslao SVOJE fotografije.

U redakciju Dnevnik.hr-a stigao je mail ljutitog čitatelja koji je prilikom posjeta Kornatima ostao zatečen neodržavanim kućicama na otoku Žakanu, koji je u sklopu Nacionalnog Parka Kornati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 15. godišnjica VELIKA FOTOGALERIJA Održana komemoracija povodom kornatske tragedije: "Nikada nećemo zaboraviti naše heroje" Slika nije dostupna NEMA OZLIJEĐENIH Hrvatski ratni brod nasukao se na Kornatima, na njemu bilo više od 40 ljudi

Žali se što je za jednodnevnu ulaznicu brodom na Kornate platio 1.500 kuna. To se, predlaže, moglo iskoristiti za popravak zapuštenih kućica kojih je, tvrdi, nekoliko. I to svega par metara od obale mora.

>> 10 najtraženijih hrvatskih otoka među turistima!

Robert Bobinac, ravatelj NP „Kornati“ tvrdi da je sporna fotografija starijega datuma te da ne pokazuje pravo stanje stvari, a sam kontekst u kojem je poslana ne želi niti komentirati i kaže kako nikada ne bi dopustio da se jedan nacionalni park tako zapusti.

Isto tako naglašava kako 1500 kuna vrijedi karta za plovila preko 25 metara, dok vožnja plovilima do 11 metara iznosi 250 kuna. Stoga su recepcioneri na terenu slikali istu kuću ponovno, a ravnatelj poručuje: Dođite i uvjerite se sami! Ukoliko se nađete u blizini spornih kućica pošaljite nam svoje fotografije na moj.report@novatv.hr!
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene