Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ov Ivan Klarin

Oglasio se zastupnik koji je najviše "markirao" sa sjednica Sabora: "Nisam htio pravdati izostanke. Poštujem kaznu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekorder po broju izostanaka sa srpanjskih sjednica Hrvatskog sabora, SDP-ov zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin izjavio je u ponedjeljak kako svoje izostanke nije, poput nekih svojih kolega, htio pravdati saborskom Odboru za izbor i imenovanja, time što je imao puno posla u svojoj općini.

Taj je Odbor, naime, donio odluku o umanjenju zastupničkog paušala zbog neopravdanog izostanka sa sjednica Sabora za 26 zastupnika, a najviše neopravdanih izostanaka, kako je utvrđeno, imao je Klarin koji je tijekom pola srpnja, koliko je Sabor radio, izostao čak devet dana.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Nisam htio pravdati izostanke poput nekih svojih kolega time što sam imamo puno posla u Općini. Bio je to mjesec nakon lokalnih izbora i trebalo je donijeti puno novih odluka i pripremiti se za turističku sezonu. U Općini Tisno volontiram, u Saboru primam plaću, pa nisam htio miješati ta dva posla i jedan pravdati drugim", rekao je Klarin za ŠibenikIN.
Klarinu je zbog izostanaka smanjen njegov zastupnički paušal s 1.500 na 150 kuna.

"Poštujem zakone, i ako je takva propisana kazna, poštujem je", poručio je SDP-ovac.

Sabor je na proljeće na inicijativu Mosta izmijenio Zakon o pravima i dužnostima zastupnika i time omogućio novčano kažnjavanje zastupnika koji neopravdano izostaju sa sjednice. Za svaki izostanak mjesečni paušal od 1.500 kuna umanjuje za 150 kuna.

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, zbog smrtnog slučaja u obitelji, ako je morao na sud ili društvene, političko kulturne i druge skupove na koje je pozvan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene