Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Ateni

Oglasilo se ministarstvo nakon tvrdnji BBB-a da su ostavljeni bez pomoći: "Veleposlanik će ih danas posjetiti"

Uhićeni Bad Blue Boysi
Uhićeni Bad Blue Boysi Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/Pixsell
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je najnovije informacije o uhićenim navijačima Dinama u Grčkoj.

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je pet bilo hospitalizirano, trenutačno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin, izvijestili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP). Od navedenih 98 osoba, pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru.

Pročitajte i ovo Bad Blue Boysi TKO ZASTUPA UHIĆENE? BBB-i tvrde da su ostavljeni bez pomoći hrvatskog veleposlanstva, ali i liječnika: Stigao odgovor

Pročitajte i ovo Bad Blue Boysi samo njih trojica Cure novi detalji istrage, među 105 huligana i trojica Grka: ''Oni su doveli hrvatski konvoj do mjesta sukoba''

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta. Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru tajno je i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

Hrvatski veleposlanik u Ateni Aleksandar Sunko danas će posjetiti navijače u pritvoru, a veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

Podsjetimo, uhićeni navijači ranije su iznijeli pritužbe na rad hrvatskog veleposlanstva i tvrde da su ostali bez diplomatske pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene