Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Vladimir Gredelj tvrdi

FOTO 'Ovo je dokaz da čistačice sudjeluju na operacijama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik spremačice Lidije Mraz, Vladimir Gredelj, tvrdi kako fotografija dokazuje da ona nije jedina spremačica koja je u bjelovarskoj bolnici asistirala na operacijama.

Slučaj spremačice Opće bolnice Bjelovar, Lidije Mraz, koja je prisustvovala operativnom zahvatu, nije izolirana priča, tvrdi njezin odvjetnik Vladimir Gredelj.

Naime, on je danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru predočio fotografiju koja je, tvrdi odvjetnik, snimljena tijekom obavljanja operacijskog zahvata nevezanog uz 'slučaj Mraz', a na kojoj je vidljivo da u operativnom zahvatu sudjeluje i jedna druga spremačica.

Iz toga se, poručuje Gredelj, može zaključiti da slučaj Lidije Mraz nije izoliran incident već da je riječ o ustaljenoj praksi čija je zakonitost krajnje upitna.

Pročitajte i ovo Yvette Greenway-Mansfield 1,1 milijun eura Dobila rekordnu odštetu zbog komplikacija nakon operacije vagine: "Doživotno će trebati njegu" Slika nije dostupna Kriza zdravstva Čistačica u bjelovarskoj bolnici asistirala na operaciji!



'Ja sam kao s neba pala tamo, rekli su mi 'sad pridrži tu nogu'. I ja sam držala tu nogu!'

Podsjetimo, spremačica Lidija Mraz izašla je u javnost sa svojom pričom tvrdeći kako su je pozvali da prisustvuje operaciji jednog pacijenta i pridrži nogu koju je kirurg rezao. Spremačici je pozlilo tijekom zahvata. Ustvrdila je i kako nemedicinsko osoblje često bude pozvano u operacijske sale te prisustvuju zahvatima. Njoj je tada, kazala je Mraz, bio prvi put da asistira na operaciji.

Iz bolnice su opovrgnuli da je Lidija Mraz asistirala na operaciji. Protiv nje je podnesena i kaznena prijava. Gospođa Mraz je također dobila i prijetnje smrću putem telefona, a ispostavilo se kako joj je prijetila punica doktora Damira Mikulandre tijekom čije je operacije asistirala!

Prema riječima Lidije Mraz, prvu je prijetnju dobila nakon svojeg javnog istupa da je bila prisiljena prisustvovati operativnom zahvatu. S nepoznatog broja nazvala ju je žena 27. kolovoza, a onda opet 8. rujna. Prijetnje je Mraz prijavila policiji, a oni su nakon istrage podnijeli kaznenu prijavu protiv Anke Starčević. Ispostavilo se da je riječ o majci supruge liječnika Opće bolnice Bjelovar, Damira Mikulandre.

Lidija Mraz i dalje se nalazi na bolovanju, a kako je kazala, od svega je dobila i dijabetes.

Varga: Kad budemo imali priopćenje dat ćemo ga

Novinari su o slučaju pitali ministra zdravlja Sinišu Vargu.

'Taj nalaz još nije došao do mene, sami znate da je sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti zdravstveni spektar u samostalnom djelovanju, mimo volje i uplitanja ministra zdravlja. Onog trenutka kad budemo imali priopćenje za medije vezano za to, dat ćemo vam ga', odgovorio je Varga na pitanje je li gotov inspekcijski nalaz ministarstva vezan uz slučaj spremačice u bjelovarskoj bolnici.

Novinari su Vargu pitali i da prokomentira fotografije koje navodno prikazuju još jednu spremačicu koja prisustvuje operaciji.

'Ja nemam saznanja o tome, a kad budemo imali priopćenje, dat ćemo vam ga', ponovio je ministar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene