Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u istražnom zatvoru

Odvjetnika ubojicu pustili s psihijatrije, odmah prijetio bivšoj supruzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Darko Zadro, koji je u rujnu 2011. u stanju kokainske psihoze pištoljem ustrijelio slučajnog prolaznika u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci, a i ranije je bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, ponovno je završio u istražnom zatvoru jer je nakon nedavnog izlaska sa psihijatrije prijetio bivšoj supruzi.

Zadro je, kako se doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu, 16. prosinca prošle godine pušten na slobodu, nakon čega je počeo uznemiravati djecu i bivšu suprugu koja ga je prijavila policiji.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Protiv njega je potom pokrenuta i istraga zbog nasilničkog ponašanja, a istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na dokaze ili ponoviti nedjelo.

Zadro je u Vrapču završio u siječnju 2012. nakon ubojstva prolaznika Jakše Denicha kojemu je, ničim izazvan, u kladionici u Trakošćanskoj ulici 14. rujna 2011. s metra udaljenosti ispalio hitac iz revolvera u glavu. Nakon ubojstva izašao je iz kladionice i u kafiću na suprotnoj strani ceste odložio pištolj, a naknadno je utvrđeno da je zločin počinio u neubrojivom stanju uslijed kokainske psihoze zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom.

Odvjetnik koji je i otprije poznat po mnogim izgredima tada je osuđen i da je ugrozio službenicu u kladionici te dostavljača kojega je hitac okrznuo po desnom laktu.

Par godina ranije prijetio je da će se baciti s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj ženi, majci i ocu. U Poreču je na njega 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić, a zastupao je i sada pokojnu Mirjanu Pukanić čiji je suprug, ubijeni novinar Ivo Pukanić, tvrdio da je Zadro njen glavni dobavljač kokaina.

U listopadu 2014. mediji su zabilježili da je pobjegao iz Vrapča da bi se nakon tri dana izostanka sam vratio nazad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene