Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima jedan uvjet

Odvjetnik Roberta Ježića objasnio zašto njegov klijent još neće uplatiti 5 milijuna eura u hrvatski proračun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za to da Robert Ježić vrati novac, i to ne sitnih 5 milijuna eura, u hrvatski proračun kako je i obećao sucu Ivanu Turudiću, trebat će pričekati.

Robert Ježić vratit će novac i to ne sitnih 5 milijuna eura u hrvatski proračun kako je i obećao sucu Ivanu Turudiću. Tako barem tvrdi njegov odvjetnik Marjan Hanžeković. No i za to treba pričekati.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica ZA DNEVNIK NOVE TV Glavna državna odvjetnica o arbitražama i Agrokoru: "Najveći broj smo dobili, jedan dio riješili nagodbom i jednu arbitražu formalno izgubili" Slika nije dostupna Velik udarac pravosuđu Objavljeni detalji presude arbitražnog suda: Otkriveno zašto je Hrvatska izgubila spor s MOL-om

Podsjetimo, Županijski sud je 2012. Ivu Sanadera proglasio krivim za uzimanje 5 milijuna eura mita od čelnika MOL-a. Potom je 2015. Ustavni sud poništio presudu. S obzirom na to da sve treba krenuti od početka i nema pravomoćne presude, pojasnio je Ježićev odvjetnik, nema ni novca. Ježić je bio ključni svjedok u slučaju INA MOL koji je teretio Sanadera za uzimanje mita i to preko njega.

''Kada se za to stvore pravne pretpostavke, a pravna pretpostavka je da je presuda pravomoćna, prevedena na njemački jezik i pred švicarskim sudom u delibacionom postupku bude nostrificirana'', kazao je Hanžeković.

Na pitanje znači li to da bi to sve moglo trajati još par godina odvjetnik Hanžeković je odgovorio:

''To više nije do mene, ali to je uvjet da bi se s računa tvrtke na koju je uplaćeno u Švicarskoj, mogao taj novac uplatiti u hrvatski proračun, pravni osnov može biti samo pravomoćna presuda koja je prevedena i u delibacionom postupku nostrificirana. Ista stvar bi bila obratno, da se radi o švicarskoj presudi, ona bi pred Županijskim sudom u Zagrebu morala biti na isti način u delibacionom postupku nostrificirana''.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene