Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasplet slučaja

'Očekujem Purdu u Hrvatskoj do 18. siječnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Tihomira Purde kaže kako će njegov klijent hrvatskim tijelima biti predan najkasnije do 18. siječnja.

'Po mom mišljenju, sporazum je ispravan jer ne postoje zakonski uvjeti po kojima se Purdi mogao voditi izdvojen postupak. Izručenje Srbiji ne bi pridonijelo rasvjetljavanju ovog slučaja, to može učiniti ona zemlja kojoj su dostupni suučesnici i akteri ovog događaja, a to je Hrvatska', kazao nam je odvjetnik Josip Muselimović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud dobio žalbu i dokumente U sljedeća tri dana odluka o Purdinoj žalbi na pritvor Slika nije dostupna Očekuje pozitivan ishod žalbe 'Uvjeren sam da Purda neće biti izručen Srbiji'

Naglašava kako je odluka apsolutno ispravna te da vjeruje da će na 'temlju toga Purda biti predan pravosudnim tijelima Hrvatske kroz nekoliko dana, najkasnije do 18. siječnja'.

>> Slučaj Purda rješavat će Hrvatska

>> 'Tražit ćemo da se Purdi sudi u Hrvatskoj'

'Purdu sam danas posjetio u KP Zenica, on se jako dobro osjeća i kaže da ima potpuno korektan odnos pravosudnih tijela u BiH, diplomatskog predstavnika Hrvatske u BiH i napose, osoblja zatvora', prenosi nam odvjetnik prisjećajući se kronologije cijelog slučaja.

'1999. godine Vojni sud je pokrenuo kazneni postupak protiv Tihomira Purde i drugih zbog osnovane sumnje da su počinili kriminalna djela ratnog zločina. Predmet je preuzeo Okružni sud, odnosno Vijeće za ratne zločine na temelju čijih zahtjeva je izdata međunarodna crvena tjeralica ne temelju koje je Purda 5. siječnja lišen slobode', kazao je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene