Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan ranije prijavio prijetnje

Odvjetnik kojemu je propucan automobil nije zatražio policijsku zaštitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački odvjetnik Pero Lozica, kojemu je jučer propucan automobil, nije zatražio policijsku zaštitu, iako je dan prije izgreda s automobilom prijavio prijetnje, doznaje se danas u policiji.

Ne otkrivajući njegov identitet, u zagrebačkoj su policiji potvrdili da je 37-godišnjak kojemu su u noći s četvrtka na petak propucali automobil u ulici Jagodnjak dan ranije prijavio prijetnje. No, policijsku zaštitu nije zatražio niti nakon što je na parkiranom ‘smartu’ pronašao tri rupe od metaka ispaljenih iz još neutvrđenog oružja.

Pozivajući se na neslužbene izvore mediji navode da je Lozica prijavio da mu prijeti vlasnik zaštitarske tvrtke ‘Sokol Marić’ Zlatko Marić, koji je navodno blizak s njegovom suprugom. Odvjetnik koji se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga danas, kao ni jučer nije bio dostupan za izjave.

Njegovo ime spominjalo se u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji jednog lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka, kojima se u tom slučaju sudi zajedno s HDZ-om kao prvom strankom optuženom za korupciju.

Zanimljiva je podudarnost da je prošloga tjedna bačena bomba koja nije eksplodirala pored automobila u dvorištu obiteljske kuće bivšeg šefa Hypo leasinga Drage Vidakovića. Osim što je poput Lozice povezan s Hypo bankom Vidaković je također svjedočio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slučaju primanja provizije za kredit koji je austrijska Hypo banka 1995. odobrila Hrvatskoj. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene