Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostavljena im snimka

Odvjetnička komora uskoro odlučuje hoće li pokrenuti postupak protiv odvjetnika koji se umalo potukao u Skupštini

Sukob Karačića i Tomaševića u Skupštini (Foto: Vijesti Nove TV u 14)
Sukob Karačića i Tomaševića u Skupštini (Foto: Vijesti Nove TV u 14) Foto: Vijesti Nove TV u 14
Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore (HOK) uskoro će odlučiti hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv odvjetnika i vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davorina Karačića, koji je, prema objavljenim snimkama, verbalno napao zastupnika platforme Zagreb je naš Tomislav Tomaševića.

„Disciplinsko tužiteljstvo HOK je pokrenulo izvide te će odlučiti o daljnjem postupanju“, kratko je Hini odgovorio HOK-ov ured za odnose s javnošću. Neslužbeno se doznaje da je HOK-u dostavljena snimka spornog događaja te da će nakon što bude pregledana odlučiti o pokretanju disciplinskog postupka.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gleda Eurosong danas doček! Tomašević ima prijedlog koji će se svidjeti fanovima Lasagne: "To treba ukinuti" Tomislav Tomašević Manje je više Tomašević nakon polufinala Eurosonga napisao samo jednu rjieč

Disciplinsko tužiteljstvo, čiji je djelokrug rada određen Statutom Komore, među ostalim, pokreće disciplinske postupke za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, podiže optužnice za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva te zastupa optužbu pred Disciplinskim sudom.

Postupak može pokrenuti po službenoj dužnosti ili nečijoj prijavi, a ako utvrdi da je riječ o težoj povredi dužnosti i ugleda odvjetništva, podiže optužnicu.

U disciplinskom postupku odvjetnik može biti kažnjen ukorom, novčanom kaznom, privremenim gubitkom prava na obavljanje odvjetništva, a najteža mjera koju može izreći Disciplinski sud jest trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Verbalni napad Karačića na Tomaškovića zabilježen je kamerama u ponedjeljak u Gradskoj skupštini, a povod je navodno bila rasprava o Dinamu.

„Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! … Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l' hoćeš? Hoćemo? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta operi svaki put prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić, jesi čuo. Kad nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče mali. Kad hoćeš i gdje hoćeš“, zaprijetio je Karačić Tomaševiću. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene