Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnici traže puštanje Glavaša na polaganje saborske prisege

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavašev odvjetnik Ante Madunić kazao je da će na sutrašnjoj raspravi u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' od sudskog vijeća ponovno zatražiti da Branimira Glavaša puste iz pritvora kako bi mogao prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora.

Budući da sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića odluke može donositi samo dok traje rasprava odvjetnici će puštanje iz pritvora zatražiti i od vanraspravnog vijeća.

Pročitajte i ovo Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima" Ustavni sud Opravdanost Ustavni sud odbio zahtjev udruge poslodavaca: "Riječ je o samo jednoj od niza mjera Vlade''

Od tog će posebnog sudskog tijela odvjetnici tražiti da pritvor ukine barem za 11. siječnja kada je sazvana konstituirajuća saborska sjednica, kazao je Madunić.

No, Glavašev odvjetnik smatra da će stjecanjem saborskog imuniteta pritvor njegova branjenika istog trena postati nevažeći.

'Sud bi stoga i bez našeg traženja o tome trebao voditi računa, a Glavašu bi se u Saboru nakon polaganja prisege trebalo uručiti rješenje o ukidanju pritvora', dodao je Madunić.

Ako sud kao jedino tijelo koje o tome može odlučivati Glavašu ne ukine pritvor odvjetnici će zahtjevati da ga se na prvu sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora dovede u lisicama ili pod pratnjom pravosudnih policajaca.

Madunić ističe da bi se sprječavanjem Glavaševa dolaska na polaganje prisege, osim njegovih, povrijedila i prava birača koji su ga izabrali.

Dodao je da je Glavaš unatoč štrajka glađu u dobroj kondiciji te da i dalje namjerava ustrajati u gladovanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene