Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda generalima

Odvjetnici generala: Očekujemo oslobađajuću presudu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Haagu je sve spremno za petak i izricanje presude generalima Markaču i Gotovini. Odvjetnici generala, prijatelji i obitelj već su stigli. Iako svi naglašavaju kako se od tribunala može svašta očekivati, nadaju se pozitivnoj odluci za generale, a to je sloboda.

Iz Haaga izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nisu mi rekli ništa ružno' Šljivančanin čestitao generalima: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva' Slika nije dostupna Presude generalima Tijek procesa: Evo što je zapravo tvrdilo tužiteljstvo, a što obrana

Žalbeno vijeće presudu je napisalo. U Haag s očekivanjima stigli su odvjetnici generala Markača. 'Mislim da trebamo očekivati nešto pravedno za Markača i Gotovinu, ali samo dragi Bog zna što će biti', kazao je Tomislav Kuzmanović, odvjetnik generala Markača. 'Očekujem ono što smo tražili u našoj žalbi, a to je oslobađanje od bilo kakve kazne i odgovornosti, jer smo naveli u žalbi da zločinačkog pothvata nema, pa naravno ni kaznene odgovornosti', kazao je Goran Mikuličić, odvjetnik generala Markača.

Do petka će odvjetnici intenzivno posjećivati generale u Haagu. General Gotovina u Haagu se nalazi od 2005., kad je uhićen u Španjolskoj. Od tada nije ni jednom koristio pravo odlaska na slobodu. General Markač u pritvoru je nešto kraće, početak suđenja čekao je na slobodi.

>> Objavljen datum konačne presude Gotovini i Markaču

'Naravno da je uoči presude nervozan, kao i mi. Naravno da to proživljava u sebi da zapravo ne možemo nikad točno reći što se kuha u našem branjeniku', kazao je Mikuličić. 'On je oprezan, ali svi mi očekujemo da će biti nešto dobro', kazao je Kuzmanović.

Žalbeni je postupak trajao godinu i pol dana. Interes medija je velik, akreditiranih je šezdesetak novinarskih ekipa, najviše iz Hrvatske. 'Ima i novinara raznih međunarodnih agencija iz Slovenije, Češke, Velike Britanije', kazala je glasnogovornica haškog suda Magdalena Spalinska.

Sutra u Haag dolaze i odvjetnici generala Gotovine, a i brojni suborci, prijatelji, članovi obitelji koji će pred sudom ili u samom sudu pratiti izricanje pravomoćne presude.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene