Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Tradicionalna dubrovačka galija

Oduševljeni turisti u obnovljenoj karaki plove u 16. stoljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tradicionalnoj dubrovačkoj galiji mnogi se turisti zapute na izlet po Elafitima. Cijena im nije velika, ponuda je dobra, a brod ih kažu oduševljava.

Za samo 350 kuna na jedan dan može se otploviti u 16. stoljeće, u vrijeme kada su galije bile jedino prekooceansko prijevozno sredstvo. U sličnom je brodu Kristofor Kolumbo otkrio Ameriku. Originalna replika dubrovačke galije, danas je iznimno popularna za turističke izlete.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Ruta su Elafiti, Koločep, Šipan, Lopud', rekao je Frano Radošević, vlasnik i kapetan 'Karake'. 'Brod je odličan, nismo očekivali da će biti ovakav. U Turskoj imamo slične izlete, ali ovo sunce i priroda su posebni', rekla je Esna Koksal, turistkinja iz Turske.

U prekrasnoj plovidbi, bogatoj trpezi, i udobnosti Karake uživale su mnoge svjetske zvijezde, među kojima Mickey Rourke i poznata glumica Gabourey Sidibe. Gostujući nedavno u showu Jaya Lenoa pohvalila se kako je upravo ona vozila Karaku.

Tom su ljepoticom jednako oduševljeni svi turisti. 'Imamo problem, ne možemo goste iskrcat s broda', kaže Radošević.
Dubrovnik su preplavili Španjolci, Englezi i Francuzi, a sve se više otvara i tursko tržište. 'Puno je lijepih mjesta u ovom dijelu Hrvatske. Balkan je dobar i Turci još od povijesti vole doći ovdje', rekao je Omer Ilgazli, turistički vodič.

'Dubrovnik je star, ali dobro očuvan, vidi se da ljudi njeguju svoju povijest', rekao je Tayfun Gezmis, arhitekt iz Turske. Upravo zahvaljujući Karaci, Frano Radošević radi punom parom od proljeća do jeseni. Dok mnogi razbijaju glavu čime privući i zadržati turiste, on je svoju ideju pronašao u bogatoj hrvatskoj povijesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene