Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući uzrok nasukavanja kvar na katamaranu

Odsukan katamaran 'Dubravka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katamaran 'Dubravka', koji se sinoć pri pristajanju nasukao na otok Susak, odsukan je prije podne u 11,30 sati, a liniju Mali Lošinj-Rijeka preuzeo je katamaran 'Silba'.

Katamaran 'Dubravka' sinoć se oko 20,10 sati, pri pristajanju u luku, pramčanim dijelom lijevog trupa nasukao na prud na otoku Susku, a danas je oko 11,30 sati dizalicom 'Zvonko' odsukan, priopćila je Jadrolinija'.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Trajekt Oslofjord Skandinavski trajekt plovit će pod Jadrolinijom: "To je unapređenje usluge, komfora i sadržaja"

>> Putnici preko šest sati zatočeni na nasukanom katamaranu

Kao mogući uzrok nasukavanja broda, na kojem su se u trenutku nesreće nalazila 124 putnika, navodi se kvar na poklopcu lijevoga propulzora te pojačani udari bure.

Katamaran će nakon pregleda biti otegljen u Mali Lošinj kako bi se utvrdila možebitna oštećenja.

Putnici su, zajedno s prtljagom, noćas oko 2,30 sati pontonskom dizalicom 'Zvonko' iskrcani te brodom 'Premuda' prevezeni u Mali Lošinj.

U primorsko-goranskoj Policijskoj upravi potvrdili su da nitko od putnika s 'Dubravke' nije ozlijeđen te da dizel nije istjecao u more.

Po plovidbenom redu, liniju Mali Lošinj - Ilovik - Susak - Unije - Cres - Rijeka danas pa do daljnjega preuzeo je katamaran 'Silba'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene