Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokop sutra

Održana komemoracija za Ivana Pšenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komemoracijom i upisivanjem u knjigu žalosti Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja oprostio se danas od Ivana Pšenice, hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg predsjednika tog saveza te predsjednika Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja 'Vukovarske majke'.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir rekla je na komemoraciji da se Ivan Pšenica 11 godina, koliko je bio predsjednik saveza, "velikom energijom borio" za to da se dozna istina o zatočenima i nestalima, za poštovanje hrvatskih branitelja i ratnih stradalnika i dostojanstvo Domovinskog rata, pri čemu je dodala da će ga svi pamtiti po agilnosti i predanosti tom poslu.

Istaknula je da će Ivan Pšenica i dalje biti nadahnuće svima dok se ne otkrije sudbina zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koje traže obitelji. Na današnju komemoraciju došli su mnogi članovi tog saveza i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga, koji su se upisali u knjigu žalosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

>> Umro Ivan Pšenica

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je sućut obitelji Ivana Pšenice. "S iskrenim sam žaljenjem primio vijest o smrti gospodina Ivana Pšenice. Bio je iznimna osoba, jednako odlučan i ustrajan u borbi za hrvatsku neovisnost kao i u obrani istine i pravde. Sve, što je učinio za Hrvatsku i hrvatske branitelje, neprocjenjivo je. Hrvatska je, nažalost, njegovim odlaskom izgubila vjernog i istinskog prijatelja kojemu ostaje vječito zahvalna. Poštovanoj obitelji u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem izraze sućuti i podrške u ovim trenucima žalosti", stoji u sućuti predsjednika Sabora Josipa Leke.

Ivan Pšenica umro je 4. siječnja u 69. godini. Rodio se 1944. godine u Vukovaru, gdje je živio do agresije na taj grad 1991. godine, kada se uključio u njegovu obranu zajedno sa sinom Borisom, ubijenim nakon sloma obrane Vukovara. Nakon pada Vukovara bio je zatočenik u srbijanskome koncentracijskom logoru u Begejcima. Pokop Ivana Pšenice bit će u sutra u 13 sati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene