Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug ulazi u restrukturiranje?

Ramljak s bankarima i dobavljačima: Tko će platiti 5 milijardi kuna mjenica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu navečer održan je još jedan sastanak vladinog povjerenika Ante Ramljaka, bankara i dobavljača, ovaj put u sjedištu kompanije Kraš.

"Kako naplatiti mjenice faktoringu od gotovo 5 milijardi kuna, to je bila tema dvosatnog sastanka. Naime, bankari danima uporno ponavljaju kako te mjenice moraju platiti dobavljači, s druge strane dobavljači tvrde da ih mora platiti Agrokor. Odmah po završetku sastanka ovdje pred nas je došao vladin povjerenik Ante Ramljak i odgovorio na pitanje tko uistinu mora platiti te mjenice", izvijestio je za Dnevnik Nove TV reporter Andrija Jarak ispred sjedišta Kraša.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Nakon sastanka s dobavljačima Peruško stigao na sastanak u Vladu Veliki dobavljači Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak u krašu Dobavljači Agrokora podržat će nagodbu, ali imaju i uvjet za Izvanrednu upravu

"Mjenice su Agrokorov dug. Taj novac po mjeničnom poslovanju je u konačnici završio u Agrokoru i mislim da taj dug Agrokor treba priznati kao vlastiti dug. Mi sad pokušavamo naći rješenja kako da skinemo tu obvezu i s banaka i s dobavljača. Taj dug će ući u restrukturiranje, u sumu koja će biti tražbina prema Agrokoru. Nemamo još konačno rješenje, ali na dobrom smo tragu da ga u idućih dva dana pronađemo", kazao je Ramljak nakon sastanka s bankarima i dobavljačima. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene