Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonski Brod

Održan maraton ‘Ne damo Brod’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na središnjem trgu u Slavonskome Brodu jutros je startao maraton gradskim ulicama pod geslom ‘Ne damo Brod’.

To je još jedna u nizu akcija za spas gradske imovine koja će se zbog izgubljenog sudskog spora s tvrtkom ‘Novogradnja’ u utorak naći na sudskoj dražbi. Tridesetšestorici maratonaca iz Broda i drugih hrvatskih gradova pridružit će se, prema najavama, tijekom dana i petstotinjak Brođana. Maraton će potrajati do 21 sat, a u 16 sati sudionici će na glavnom trgu potpisivati jučer pokrenutu peticiju ‘Ne dajmo naš grad, ne dajmo Brod’.

Pročitajte i ovo 30 vojnika trčalo noćni maraton - 3 NAŠICE-VINKOVCI Dnevnik Nove TV na maratonu za poginule branitelje: "Poseban je osjećaj trčati za one koji to ne mogu" Slika nije dostupna kći bila sutkinja Sve se može kad se hoće: Par istrčao maraton na svojem balkonu, a imaju i novi plan

Tada će im se pridružiti i gradski čelnici. ‘Htjeli bismo poručiti građanima Broda i drugima da trebamo biti jedinstveni i ovaj puta kao što smo bili 1991. godine. Sada ne smijemo dozvoliti prodaju ove naše imovine koja nama i našoj djeci u budućnosti može koristiti. Ovaj maraton nema političku konotaciju i ne želimo utjecati na pravosuđe. Mi idemo sportski dati potporu gradu i pokušati objasniti cijeloj Hrvatskoj da ne smijemo dozvoliti prodaju imovine bilo kojeg grada’, rekao je prije starta maratona predsjednik Organizacijskog odbora Željko Đido.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene