Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetio Emi Branici

Određen istražni zatvor muškarcu koji je prijetio novinarki Provjerenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Određen je istražni zatvor protiv 51-godišnjaka kojeg zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da je prijetio novinarki Nove TV, nezadovoljan njezinim radom i prilogom emisije o njemu.

Terete ga da je u srijedu oko 13,30 sati tijekom televizijskog snimanja, prilikom izlaska s adrese na kojoj živi na putu u javnobilježnički ured, novinarki prijetio s ciljem da je prestraši.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Uhićeno pet osoba Svim napadačima iz Vukovara određen istražni zatvor Slika nije dostupna Deset godina uspjeha Najbolje iz 10. sezone: Ekipa Provjerenog pred pravdu je privela Titu Gubića

Okrivljenik je prema sumnjama tužiteljstva nastavio prijetiti novinarki na koju je i pljunuo u povratku iz javnobilježničkog ureda dok mu je ona hodajući ulicom sa snimateljem nastavljala postavljati pitanja. To je, navodi tužiteljstvo, izazvalo osjećaj uznemirenosti i bojazni za vlastiti život.

Protiv osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, izvijestilo je u petak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ranije u petak osudilo je prijetnje smrću i pozive na nasilje prema novinarima i poručilo da od mjerodavnih institucija u svim takvim slučajevima očekuje hitno reagiranje po službenoj dužnosti.

Novinarki Emi Branici je osoba o kojoj je bila riječ u magazinu "Provjereno" Nove TV, nezadovoljna prilogom o sebi, poručila da će završiti kao pokojni Ivo Pukanić, što je nedvojbena prijetnja umorstvom, upozorava HND u priopćenju.

Ekipa "Povjerenog" prošli je tjedan prikazala prilog o muškarcu koji se predstavlja kao žena i, rečeno je u prilogu, zavodi stare i dementne muškarce kako bi se domogao njihovih nekretnina.

Novinarki je isti muškarac rekao i da bi joj mogao "prilijepit znaš kako", te ju je, pljunuvši, nazvao "neodgojenim smećem". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene