Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti i urušavanje

Odranski školarci idu u školu koja se nije obnavljala od 60-ih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
u zagrebačkom naselju Odra djeca idu u školu koju se ozbiljno nije ulagalo od 1967. kada je sagrađena. Na krovu su opasne azbestne ploče, a djeca nemaju ni dvoranu, pa vježbaju u školskom hodniku ili učionicama.

Kad je lijepo vrijeme odranski školarci vježbaju vani. U hladnijem djelu godine tjelesni se odvija u školskom hodniku s opasno niskim stropom. 'Mi želimo da ovaj grad osigura adekvatnu školu za našu djecu jer mi to zaslužujemo kao i svi drugi građani ovog grada', kazao je Zvonimir Bulić iz Vijeća roditelja.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Na hodniku nema mjesta za više od jednog razreda pa su i mališani nezadovoljni. 'Htjela bih da je veliki prostor, da ima i hodnik i dvoranu, zato što ponekad bi mogli da jedni imaju tjelesni i da i mi imamo tjelesni. Ako netko ima tjelesni u hodniku u školi, onda mi imamo u razredu', kazala je Nina, učenica prvog razreda.

>>
Split: Roditelji učenika škole Pujanke bojkotirali nastavu

Jedan hodnik je pregrađen i kako bi u njega smjestili knjižnicu. Škola je jednaka kao što je bila 1967. kada je otvorena. Na krovu prijete opasne azbestne ploče. 'Slušam skoro svakodnevno žalbe i upite roditelja koji govore da su zabrinuti da se škola u ovakvom stanju, da se stvarno ne uruši. Isto tako sam zabrinut i zbog azbestnog krova da se to što prije riješi', kazao je Bulić

Grad nije vlasnik katastarske čestice na kojoj je škola i zato obnova stoji već više od desetljeća. No, roditelje to ne zanima. 'Roditelji su, vijeće roditelja je reklo da će zabraniti svojoj djeci da s novom školskom godinom idu u školu', kazao je Jurica Predović, predstavnik Vijeća mjesnog odbora Odre.

Roditelji očekuju da se napokon riješi problem jer ne žele strahovati za sigurnost svoje djece u školi - mjestu gdje bi trebali biti sigurni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene