Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Prošlo kroz vladu

Odobreno gotovo 6000 stipendija za djecu branitelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je u srijedu na sjednici dala suglasnost na odluke o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobrio je nešto manje od šest tisuća stipendija te je odmah pokrenut postupak slanja ugovora o stipendiranju s obzirom na rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, priopćilo je u srijedu Ministarstvo branitelja.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati"

Vlada je u srijedu na sjednici dala suglasnost na odluke o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2015. godinu, odnosno 12,3 milijuna kuna, za stipendije djeci stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Sukladno toj suglasnosti, Upravni odbora Fonda, uvažavajući uvjete natječaja, odobrio je u srijedu 5897 stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2015./2016., a lista kandidata koji udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja objavljena je na web stranicama Ministarstva branitelja.

Imajući u vidu rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, slanje Ugovora o dodjeli stipendija predstavlja prioritet te će se s postupkom započeti odmah, navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene