450094
450094
450094
450094
450094

Svakodnevno slušamo o iseljavanju mladih - a ovo je pozitivan primjer koji govori drugačije

  • , 14.09.2016., 16:23
  • Autor:
  • komentara

Svakodnevno slušamo o iseljavanju mladih obitelji iz Hrvatske pa raduje svaki pozitivan primjer koji govori drugačije, a takav stiže iz Supetra na Braču.

 
 
 
 
Otok pun djece (Video: Dnevnik Nove TV)
Otok pun djece (Video: Dnevnik Nove TV)

Djece je toliko da su u vrtić morali pretvoriti odmaralište.

U lokalnom vrtiću ima gotovo 200 djece, a morali su uzeti u zakup i prostor u susjednom dječjem odmaralištu. Spremaju se na gradnju novog dijela vrtića. U gradu od 4000 stanovnika ima i 500 školaraca.

Supetar u rujnu je prava odluka za nekoliko dana turističkog uživanja. U Supetru, u vrtiću, iz sobe u sobu sve puno djece, koje ima skoro 200.

"Bilo je godina kada smo zatvarali grupe jer djece nije bilo, ove godine imamo preko 200 upisane djece. Sada vam mladi ljudi odu sa otoka i žele se vratiti doma', kaže Vedrana Beović, teta u supetarskom vrtiću.

Posla bi uvijek trebalo puno više, ali uz turizam očito se ipak može živjeti. Tako je vrtić u susjednom dječjem odmaralištu privremeno zakupio prostor da mogu upisati svu djecu za ovu godinu. Dom sveta Ana ustupio je vrtiću prostor, koji su potom uredili i stavili namještaj, a i ondje su im grupe pune. 

Ravnateljica vrtića, Jelica Bezmalinović, kaže kako je pritisak i iz okolnih mjesta velik, ali mjesta nažalost nema, barem dok se ne izgradi novo krilo vrtića

"U to novo krilo bi se smjestilo 80 do 100 djece i radimo na dobivanju svih dozvola", kaže Ivana Marković, gradonačelnica grada Supetra

Na Rivi zatičemo brojne školarce, a u osnovnoj i srednjoj školi ima ih 500 .U Supetar se, kažu, dolazi živjeti od svukud pa imaju i učenicu iz Rusije.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se