Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedništvo SDP-a

Duboko podijeljena stranka: Bernardić se nije snašao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije sastanka Predsjedništva SDP-a pojedini članovi ponovili su svoja stajališta oko lokalnih izbora.

''Davno sam rekao da predsjednik stranke nije kandidat za Zagreb, ali naravno da ima pravo izaći na izbore'', rekao je Zlatko Komadina dodajući kako je za Zagreb to pitanje za zagrebačku organizaciju.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Arsen Bauk kazao je da će o kandidatu za gradonačelnika Zagreba povodom nadolazećih lokalnih izbora, pravovremeno odlučiti gradska organizacija te da ne želi da Predsjedništvo donosi tu odluku i ponovi grešku od prije četiri godine.

'Vidio sam neka mišljenja i sklon sam pridružiti se tom mišljenju, a to je da Bernardić ne bude kandidat za gradonačelnika Zagreba'', rekao je Bauk.

Bojan Glavašević ponovio je da je Anka Mrak Taritaš dobra kandidatkinja koju bi SDP trebao poduprijeti. ''Takve partnerske odnose treba njegovati i čuvati, ali gradska organizacija treba o tome odlučiti'', rekao je Glavašević.

Predrag Matić pak smatra da je odluku o kandidatu trebalo već donijeti. ''Slažem se da je trebalo odluku donijeti ranije, ali s obzirom na financijsku situaciju bolje je da kampanja traje što kraće'', rekao je Matić.

Kad pitate SDP – Što je sa Zagrebom, tu nemate kandidata, samo četiri SDP-ovca imaju različito mišljenje. Treba li Anka Mrak Taritaš biti jedinstveni kandidat ljevice, treba li Davor Bernardić ići za kandidata gradonačelnika Zagreba, treba li Fred Matić možda biti kandidat ili netko četvrti?

Bernardić se nije snašao kao lider

SDP je odlaskom Zorana Milanovića duboko podijeljena stranka, koja iz mjeseca u mjesec gubi potporu. SDP odlazi na lokalne izbore kao stranka koja polako, ali sigurno tone, kojoj druge političke opcije počinju nametati tempo, kao Narodnjaci, kao Živi zid, istaknuo je za Dnevnik Nove TV Mislav Bago.

Ulaze mu u politički prostor, a Davor Bernardić očito se tu sa najbližim suradnicima nije snašao da on bude, ne samo lider oporbe, nego da nameće neke nove teme, nove vrijednosti. Prepušta, barem na ovoj verbalnoj razini, da to rade Narodnjaci i Živi zid. Dolaze lokalni izbori, bit će njegov prvi veliki test i kako će SDP završiti nakon njih.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene