Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za predsjendika kao pravnika

Josipović. Nema ustavne krize, no morat ćemo dobro iščitati odluku suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući današnju odluku Ustavnog suda, hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da je za njega kao pravnika takva odluka bila očekivana, a poštujući neovisnost sudstva, o tome prije nije govorio.

'S druge strane, u političkom smislu ja sam jedan od onih koji zagovaraju dopusko pravo glasa za manjine i očito je da ćemo morati dobro isčitati odluku Ustavnog suda, posebno Sabor, da vidimo kako se to dopunsko pravo glasa može i uz koje uvjete realizirati', rekao je Josipović.

'Što se tiče ustavne krize, ne vidim i ne vjerujem da je tu riječ o bilo kakvoj ustavnoj krizi ako sam dobro razumio iz ove kratke informacije jer odluku, naravno, treba detaljno ispitati. Izbori će se provesti po dosadašnjim pravilima, dakle - po pravilima koja su već uigrana, i to ne bio smio biti nikakav problem', ocijenio je predsjednik Josipović. (HIna)


Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Upozorenje Milanoviću Pravni stručnjaci o potezima Ustavnog suda: "Ako se ovakvo ponašanje nastavi, ne bi me čudilo da ponište odluku o datumu izbora" Miroslav Šeparović Zbog interesa javnosti Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene