Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu svi zadovoljni

VOĐENJE DRŽAVE PUTEM TELEFONA 'Nazvala nas je tajnica i pitala jesmo li za Marića ili nismo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nekima praktično, po drugima nestransparentno - donošenje važnih odluka telefonskim putem uzelo je maha u hrvatskoj politici.

Donošenje velikih odluka proširilo se, čini se, iz Vlade i u sam vrh HDZ-a. Nakon što je Vlada, još u nekim stabilnijim vremenima, velike odluke počela donositi na telefonskim sjednicama, nešto slično sada je napravio i sam HDZ, no nisu baš svi članovi vodstva stranke presretni zbog takve prakse.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Jedan od njih je i Darko Milinović koji je rekao kako su o Zdravku Mariću kao novom mandataru, odluku donijeli telefonom.

'To nije bila telefonska konferencija u sklopu koje bi svatko od nas mogao raspravljati i izraziti svoje mišljenje, nego nas je nazivala tajnica i pitala jesmo li za Marića ili nismo. Vjerujem da će idućih dana biti održana i normalna sjednica predsjedništva, što sadašnja politička situacija sigurno zahtijeva, pa ću na njoj reći što mislim o Mariću kao kandidatu za mandatara, ali i o odluci o telefonskoj sjednici', rekao je Milinović za Novi list.

Podsjetimo, Vlada je od ukupno 27 sjednica njih čak osam održala telefonski. Upravo zbog toga naišli su na kritike javnosti koja im zamjera donošenje važnih odluka putem telefona.

Inače, HDZ danas održava sjednicu Predsjedništva gdje bi trebali donijeti odluke koje cijela zemlja čeka. Ime kandidata za mandatara poznato je, a polako se slaže i sastav moguće nove Vlade. Ako dođe do opoziva premijera i HDZ uspije skupiti većinu za preslagivanje, Vlada bi se trebala uvelike promijeniti.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene