Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Utemeljena na zloporabama

'Odluka Gospodarsko-socijalnog vijeća je rezultat ucjene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat Preporod nije zadovoljan odlukom Gospodarsko-socijalnog vijeća o sastavljanju peteročlanoga srednjoškolskog pregovaračkog odbora bez njihovog predstavnika.

Sindikat zaposlenika u hrvatskome školstvu Preporod poručio je u priopćenju kako je odluka Gospodarsko-socijalnog vijeća o sastavljanju peteročlanoga srednjoškolskog pregovaračkog odbora bez predstavnika tog sindikata utemeljena na mnogim zloporabama koje grubo diskreditiraju i kompromitiraju ponajprije potpisnike odluke - Božidara Kalmetu, Damira Kuštraka i Zdenka Mučnjaka te cjelokupan sustav funkcioniranja pravne države i partnerskog odnosa sindikata i vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Slika nije dostupna Odgođena rasprava o prijedlogu zakona o trgovini

Sindikat ističe da mu u postupku donošenja sramotne odluke nije omogućen čak ni uvid u pristiglu dokumentaciju iz srednjoškolskih ustanova kako bi se utvrdila vjerodostojnost podataka na temelju kojih je eliminiran iz pregovaračkog odbora sindikata. Uvidom bi se, ocjenjuje Preporod, utvrdilo da po broju članova njegov predstavnik može i mora sudjelovati čak i u radu peteročlanoga pregovaračkog odbora.

'Odluka je rezultat ucjene'

Odluka Gospodarsko-socijalnog vijeća nije utemeljena na provjerljivim i točnim podacima, nego je rezultat najobičnije ucjene Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, koji je isključivanje Preporoda iz pregovaračkog odbora postavio kao uvjet za početak pregovora o novomu srednjoškolskom kolektivnom ugovoru, smatra Preporod.

>> Preporod: Proračun je apsurdan, novca neće biti ni za što

Donošenjem zakona o sindikalnoj reprezentativnosti smanjila bi se mogućnost pregovaračkog favoriziranja pojedinih sindikata, ističe Preporod i zaključuje kako to, međutim, ne odgovara ni predstavnicima vlasti ni predstavnicima poslodavaca, a ni predstavnicima pojedinih sindikata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene